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J-GLOBAL ID:200901001078693473   Update date: Dec. 12, 2016

Akao Takeshi

アカオ タケシ | Akao Takeshi
Affiliation and department:
Job title: Senior Researcher
Research keywords  (9): ゲノム ,  麹菌 ,  酵母 ,  醸造 ,  brewing ,  filamentous fungi ,  Genetic expression control ,  Solid state culture ,  Aspergillus oryzae
Research theme for competitive and other funds  (5):
  • 1997 - 2006 麹菌Aspergillus oryzelの固体培養時の遺伝子発現
  • 1997 - 2006 Gene expression of koji mold Aspergillus oryzae in solid-state culture
  • 醸造用酵母のゲノム構造
  • 麹菌の固体培養時に特有な形質に関する遺伝子
  • Gene related specific characteristics of Aspergillus oryzae in the solid state culture
Education (2):
  • - 1993 Tokyo Institute of Technology Interdisciplinary Science and Engineering
  • - 1991 University of Tsukuba
Professional career (1):
  • 博士(農学) (東北大学)
Work history (2):
  • 2016 - 現在 (独)酒類総合研究所 醸造微生物研究部門 副部門長
  • 2014 - 2016 (独)酒類総合研究所 情報技術支援部門 副部門長
Association Membership(s) (9):
酵母遺伝学フォーラム ,  BREWING SOCIETY OF JAPAN ,  日本ゲノム微生物学会 ,  日本農芸化学会 ,  日本生物工学会 ,  The Society for Biotechnology, Japan ,  and Agrochemistry ,  Biotechnology ,  Japan Society for Bioscience
※ Researcher’s information displayed in J-GLOBAL is based on the information registered in researchmap. For details, see here.

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