Rchr
J-GLOBAL ID:200901001665359314   Update date: Aug. 25, 2022

Sakanaka Senji

サカナカ センジ | Sakanaka Senji
Affiliation and department:
Job title: Professor
Research field  (1): Food sciences
Research keywords  (2): 機能性食品 ,  Functional Food
Research theme for competitive and other funds  (4):
  • 2009 - 2015 鶏卵卵黄中のコレステロールの除去・低減方法の開発
  • 2005 - 2012 緑茶の脱カフェイン法に関する研究
  • 2005 - 柿成分の有効利用に関する研究
  • 2001 - 2004 Study on decaffeination of green tea
Papers (2):
MISC (36):
Patents (25):
  • Composition comprising theanine for suppressing behaviour problems of pets.
  • Powder composition.
  • Tea-derived feed additive and animal feed containing the same
  • β-サイクロデキストリンポリマーによるカフェインの特異的分離法
  • 家畜飼料用添加物
more...
Books (9):
  • 新版茶の機能-ヒト試験から分かった新たな役割-
    2013
  • 乳肉卵の機能と利用
    アイ・ケイコーポレーション 2005
  • 美肌・皮膚防護とバイオ技術.
    シーエムシー出版 2003
  • 畜産食品の事典(共著)
    朝倉書店 2002
  • Advanced Dietary Fibre Technology.: Chapter 30. Physiological and technological functions of partially hydrolysed guar gum (modified galactomannans). (共著)
    Blackwell Science (London) 2001
more...
Professional career (1):
  • Dr of Science
Association Membership(s) (11):
茶学術研究会 ,  日本家政學会 ,  日本調理科学会 ,  日本食品科学工学会 ,  ACS ,  日本栄養・食糧学会 ,  日本農芸化学会 ,  American Chemical Society ,  and Agrochemistry ,  Biotechnology ,  Japan Society of Bioscience
※ Researcher’s information displayed in J-GLOBAL is based on the information registered in researchmap. For details, see here.

Return to Previous Page