Rchr
J-GLOBAL ID:200901001988630882   Update date: Sep. 13, 2022

Baba Noriko

ババ ノリコ | Baba Noriko
Affiliation and department:
Job title: Head
Research field  (4): Plant nutrition, soil science ,  Horticulture ,  Horticulture ,  Food sciences
Research keywords  (6): 機能性 ,  加工 ,  食品 ,  Functionality ,  Processing ,  Food
Research theme for competitive and other funds  (5):
  • 2012 - 2014 カキの輸出を強力に推進するフジコナカイガラムシ殺虫装置と混載型輸送技術の開発
  • 2007 - 2010 電磁波殺菌とナノミストを用いた青果物の高鮮度輸送技術の開発
  • 2008 - 2009 超小型センサを利用した農産物用資材の機能性評価と新資材の開発
  • 2007 - 規格外柿からの効率的柿砂糖製造法の確立
  • Food Processing
Papers (33):
Books (1):
  • 地域農産物の品質・機能成分総覧
    サイエンスフォーラム 2000
Lectures and oral presentations  (8):
  • イチゴ容器の形状が輸送中の振動と果実品質に及ぼす影響
    (日本包装学会 第20回年次大会 2011)
  • 福岡県産イチゴ「あまおう」の長距離輸送用パッケージデザイン開発
    (日本デザイン学会 2010)
  • 赤外線・紫外線の併用によるイチジク果実の殺菌効果
    (日本食品科学工学会 第56回大会 2009)
  • 超小型センサーを利用した農産物用流通資材の機能性及び環境負荷評価
    (第4回日本LCA学会研究発表会 2009)
  • 赤外線・紫外線を併用した果実表面殺菌の検討
    (日本防菌防黴学会 第35回大会 2008)
more...
Education (1):
  • 1985 - Kyushu University School of Agriculture
Work history (2):
  • 1985/04 - 2013/03 福岡県
  • 1988 - 2001 Fukuoka Prefecture
Awards (3):
  • 2013/02 - 福岡県知事 研究表彰 光殺菌によるイチジクの流通技術の実用化
  • 2003/02 - 福岡県知事 研究表彰 フルーツドレッシングの開発
  • 1999/02 - 福岡県知事 研究表彰 新しい人参ジュースの開発
Association Membership(s) (2):
JAPANESE SOCIETY FOR FOOD SCIENCE AND TECHNOLOGY ,  THE SOCIETY OF PACKAGING SCIENCE&TECHNOLOGY,JAPAN
※ Researcher’s information displayed in J-GLOBAL is based on the information registered in researchmap. For details, see here.

Return to Previous Page