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J-GLOBAL ID:200901002394951871   Update date: Jan. 17, 2024

Matsuo Chizuko

マツオ チヅコ | Matsuo Chizuko
Homepage URL  (1): http://www.hyogo-dai.ac.jp/
Research field  (2): Food sciences ,  Home economics, lifestyle science
Research keywords  (6): 生活文化 ,  食品科学 ,  調理 栄養 食文化 ,  life culture ,  food science ,  cooking nutrition food culture
Research theme for competitive and other funds  (5):
  • 2009 - 2009 高齢者の生きがいある生活に対する“食と栄養”(現状と課題)
  • 2001 - 2002 Engaged in Research on the Kusarezushi of Banshyu
  • Food Cultural history in Harima-perimeter
  • A Survey of the Dietry Lifestyle and Health of Senior Citizens
  • Investigation of Food survice Management in Women's junior College
MISC (23):
Books (3):
  • 改訂応用栄養学実習書
    2010
  • 栄養学各論実習書
    栄養学各論実習書 1998
  • Practice in Nutrition (nutrition for all stage of life)
    Practice in Nutrition (nutrition for all stage of life) 1998
Lectures and oral presentations  (5):
  • ニジマスの調理法とその嗜好性
    (兵庫県栄養士会第26回栄養改善研究発表会 2010)
  • 調理実習における魚料理に関する一考察-虹鱒の調理をとおして-
    (兵庫県栄養士会第24回兵庫県栄養改善研究発表会 2008)
  • 臨地実習を広く理解するための事後指導-学生主体による報告会の運営ー
    (兵庫県栄養士会第24回栄養改善研究発表会 2008)
  • 管理栄養士をめざす学生の質を高める臨地実習事後教育の取組~学生主体による臨地実習報告会の運営~
    (第55回日本栄養改善学会学術総会 2008)
  • 災害の状況と食に関する研究
    (第21回国際家政学会議 2008)
Works (3):
  • 月刊「食生活」 Vol.104(No.5)“ココロとエイヨウ”ー図書2冊及び映画1作を通してのコラムー
    2010 -
  • 日本フードスペシャリスト協会会報(No.31)“味・お国自慢”-兵庫県の鯖ずし(姿ずし)についてー
    2009 -
  • Engaged in Research on the Kusarezushi of Banshyu
    2001 -
Association Membership(s) (7):
食品科学教育協議会 ,  日本伝統食品研究会 ,  日本調理科学会 ,  日本家政学会 ,  日本食生活学会 ,  日本栄養士会 ,  日本栄養改善学会
※ Researcher’s information displayed in J-GLOBAL is based on the information registered in researchmap. For details, see here.

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