Rchr
J-GLOBAL ID:200901004033821968   Update date: Aug. 03, 2022

Takasugi Mikako

タカスギ ミカコ | Takasugi Mikako
Affiliation and department:
Job title: Lecturer
Research field  (2): Food sciences ,  Home economics, lifestyle science
Research keywords  (4): アレルギー ,  免疫 ,  機能性食品 ,  Functional Food
Research theme for competitive and other funds  (7):
  • 海藻抽出物のヒアルロニダーゼ阻害活性に関する研究
  • アレルゲン特異的および非特異的抗体発現パターンの解析
  • 食品成分のケミカルメディエーター放出調節作用に関する研究
  • マウス脾臓細胞を用いた食品成分の抗体産生調節機能に関する研究
  • Analysis of expression of allergen-specific and/or non-specific immunoglobulius.
Show all
MISC (12):
Books (1):
  • 食品成分早わかりデータブック.
    丸善株式会社 2008
Education (4):
  • - 1998 Kyushu University
  • - 1998 Kyushu University Graduate School, Division of Agriculture
  • - 1993 Kyushu University School of Agriculture
  • - 1993 Kyushu University Faculty of Agriculture
Professional career (2):
  • Doctor of Philosophy(Agricultural Science) (Kyushu University)
  • Master of Science(Agricultural Science)
Association Membership(s) (6):
日本調理科学会 ,  日本家政学会 ,  日本アレルギー学会 ,  日本食品科学工学会 ,  日本栄養・食糧学会 ,  日本農芸化学会
※ Researcher’s information displayed in J-GLOBAL is based on the information registered in researchmap. For details, see here.

Return to Previous Page