Rchr
J-GLOBAL ID:200901005009570012
Update date: Jul. 27, 2022
Mitsumori Hitoshi
ミツモリ ヒトシ | Mitsumori Hitoshi
Affiliation and department:
Research field (3):
Food sciences
, Bioorganic chemistry
, Applied biochemistry
Research keywords (4):
食品成分
, 魚醤油
, Constituent of food
, Fish sauces
Research theme for competitive and other funds (2):
- 食品の成分に関する研究
- Study on Constituent in Food
Papers (1):
-
MITSUMORI Hitoshi. Study on the Use of Towada Stones in Food Processing. Sirei Women's Junior College Bulletin. 2011. 39. 14-25
MISC (43):
-
しょっつるを用いた調理・加工法の研究. 聖霊女子短期大学紀要. 2003. 31. 69-74
-
秋田の郷土料理に関する研究. 日本家政学会東北・北海道支部会. 2002
-
しょっつるを用いた調理、加工法の研究. 日本調理科学会平成14年度大会. 2002
-
チョコレートの特性に影響を及ぼす諸要因について. 聖霊女子短期大学紀要. 2002. 30. 1-6
-
秋田の郷土料理に関する研究. 日本家政学会東北・北海道支部会. 2001
more...
Books (2):
-
身のまわりの食品分析実験
三共出版 2011
-
身のまわりの食品化学実験
三共出版株式会社 2001
Lectures and oral presentations (5):
-
白神あわび茸の加工利用に関する研究
(日本調理科学会平成27年度大会 2015)
-
キイチゴに含まれるアントシアニンとビタミンCに関する研究
(日本家政学会第66回大会 2014)
-
加熱処理がかぼちゃの食味特性と含有成分に及ぼす影響
(日本家政学会東北・北海道支部第58回研究発表会 2013)
-
リンゴの果皮と果芯の有効利用に関する研究
(日本調理科学会平成25年度大会 2013)
-
生育不良里芋の食味特性と有効利用について
(日本家政学会東北・北海道支部第57回研究発表会 2012)
Education (1):
- 1974 - 1976 Hirosaki University
Professional career (1):
- Master of agricultural chemistry (Tokyo University of Agriculture)
Work history (1):
- 2006/04 - 現在 Seirei Women's Junior College Professor
Committee career (2):
- 2016/01 - 現在 日本家政学会 代議員
- 1993/04 - 現在 日本食品保蔵科学会 評議員
Association Membership(s) (5):
日本調理科学会
, 日本食品科学工学会
, 日本食品保蔵科学会
, 日本家政学会
, 日本農芸化学会
Return to Previous Page