Rchr
J-GLOBAL ID:200901005009570012   Update date: Jul. 27, 2022

Mitsumori Hitoshi

ミツモリ ヒトシ | Mitsumori Hitoshi
Affiliation and department:
Research field  (3): Food sciences ,  Bioorganic chemistry ,  Applied biochemistry
Research keywords  (4): 食品成分 ,  魚醤油 ,  Constituent of food ,  Fish sauces
Research theme for competitive and other funds  (2):
  • 食品の成分に関する研究
  • Study on Constituent in Food
Papers (1):
  • MITSUMORI Hitoshi. Study on the Use of Towada Stones in Food Processing. Sirei Women's Junior College Bulletin. 2011. 39. 14-25
MISC (43):
  • しょっつるを用いた調理・加工法の研究. 聖霊女子短期大学紀要. 2003. 31. 69-74
  • 秋田の郷土料理に関する研究. 日本家政学会東北・北海道支部会. 2002
  • しょっつるを用いた調理、加工法の研究. 日本調理科学会平成14年度大会. 2002
  • チョコレートの特性に影響を及ぼす諸要因について. 聖霊女子短期大学紀要. 2002. 30. 1-6
  • 秋田の郷土料理に関する研究. 日本家政学会東北・北海道支部会. 2001
more...
Books (2):
  • 身のまわりの食品分析実験
    三共出版 2011
  • 身のまわりの食品化学実験
    三共出版株式会社 2001
Lectures and oral presentations  (5):
  • 白神あわび茸の加工利用に関する研究
    (日本調理科学会平成27年度大会 2015)
  • キイチゴに含まれるアントシアニンとビタミンCに関する研究
    (日本家政学会第66回大会 2014)
  • 加熱処理がかぼちゃの食味特性と含有成分に及ぼす影響
    (日本家政学会東北・北海道支部第58回研究発表会 2013)
  • リンゴの果皮と果芯の有効利用に関する研究
    (日本調理科学会平成25年度大会 2013)
  • 生育不良里芋の食味特性と有効利用について
    (日本家政学会東北・北海道支部第57回研究発表会 2012)
Education (1):
  • 1974 - 1976 Hirosaki University
Professional career (1):
  • Master of agricultural chemistry (Tokyo University of Agriculture)
Work history (1):
  • 2006/04 - 現在 Seirei Women's Junior College Professor
Committee career (2):
  • 2016/01 - 現在 日本家政学会 代議員
  • 1993/04 - 現在 日本食品保蔵科学会 評議員
Association Membership(s) (5):
日本調理科学会 ,  日本食品科学工学会 ,  日本食品保蔵科学会 ,  日本家政学会 ,  日本農芸化学会
※ Researcher’s information displayed in J-GLOBAL is based on the information registered in researchmap. For details, see here.

Return to Previous Page