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J-GLOBAL ID:200901005424700118   Update date: Dec. 26, 2023

Kitamoto Noriyuki

キタモト ノリユキ | Kitamoto Noriyuki
Research field  (2): Food sciences ,  Applied microbiology
Research keywords  (7): 糸状菌 ,  yeast ,  遺伝子解析 ,  遺伝子発現 ,  fermented food ,  gene expression ,  filamentous fungi
Research theme for competitive and other funds  (7):
  • 2009 - 2012 麹菌ホスファターゼ生産機構の解明による低コスト省エネルギー型味噌製造技術の開発
  • 2009 - 2010 麹菌を活用した生理活性タンパク質の効率的生産システムの構築
  • 2008 - 2010 植物バイオマス糖化を補助する酵素生産菌の育種開発
  • 2008 - 2009 染色体工学を活用した高機能性麹菌の創製
  • 2005 - 2008 清酒酵母Saccharomyces cerevisiaeのゲノム解析に関する研究
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Papers (52):
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MISC (41):
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Books (4):
  • 醸造の事典 = Encyclopedia of jozo
    朝倉書店 2021 ISBN:9784254431254
  • 改定版 分子麹菌学
    (財)日本醸造協会 2012
  • 微生物管理実務と最新試験法
    技術情報協会 2007
  • 「分子麹菌学-麹菌研究の進展-」
    (財)日本醸造協会 2003
Education (2):
  • 1986 - 名古屋大学 大学院農学研究科
  • 1984 - Nagoya University School of Agricultural Sciences
Professional career (1):
  • 博士(農学) (名古屋大学)
Work history (7):
  • 2017 - 現在 Shigakkan University Faculty of Wellness Department of Nutrition
  • 2016 - 2017 Aichi Center for Industry and Science Technology
  • 2014 - 2016 Aichi Center for Industry and Science Technology Industrial Research Center
  • 2012 - 2014 愛知県 産業労働部
  • 2003 - 2012 愛知県産業科学研究所 食品工業技術センター
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Awards (3):
  • 2015 - 糸状菌遺伝子研究会技術賞
  • 2007 - 日本醤油技術賞(研究・開発の部)
  • 2006 - 中部科学技術センター会長賞(研究功績者)
Association Membership(s) (4):
日本醸造学会 ,  日本食品科学工学会 ,  日本農芸化学会 ,  日本生物工学会
※ Researcher’s information displayed in J-GLOBAL is based on the information registered in researchmap. For details, see here.

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