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J-GLOBAL ID:200901007433688964
Update date: Dec. 26, 2022
Yoshikawa Shigetoshi
ヨシカワ シゲトシ | Yoshikawa Shigetoshi
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Homepage URL (1):
http://www.gitc.pref.nagano.lg.jp/shokuhin/index.html
Research field (1):
Food sciences
Research keywords (5):
微生物
, 大豆
, 酵母
, 味噌
, Yeast
Research theme for competitive and other funds (4):
2008 - 特徴ある酵母の選択と味噌醸造への利用
2004 - 発芽食品の味噌醸造への利用と機能性に関する研究
1998 - アルコール感受性酵母の選択と実用化
1993 - 1996 Solt-tolerant Mechanism of the Miso Yeast, Zygasaccharomyces rouxii, and Evaluation of the Yeast Viability.
MISC (10):
吉川茂利. 包装みその膨張性抑制技術の開発. 食品と技術. 2008. 449. 29-32
吉川 茂利, 米山 正. みその防湧性を高めた酵母の開発 (共著). 味噌の科学と技術. 2001. 49. 12. 410-420
味噌酵母の耐塩性機構と生理活性について. 日本醸造協会誌. 1998. 93. 2. 92-102
A temperature-sensitive asmophilic mutant of Zygasaccharomyces rouxii. ('jointry worked'). Biotechnol. Left. 1996. 18. 655-658
A temperature-sensitive asmophilic mutant of Zygasaccharomyces rouxii. ('jointry worked'). Biotechnol. Left. 1996. 18. 655-658
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Patents (1):
玄米麹と玄米麹味噌の製造方法
Lectures and oral presentations (1):
酵母Zygosaccharomyces rouxiiのアルコール感受性株の選択と味噌醸造への利用
(日本農芸化学会大会(2004広島) 2004)
Works (1):
発芽玄米のみそ加工適性に関する研究
1996 -
Education (2):
- 1996 Shinshu University
- 1986 Shinshu University Faculty of Textile Science and Technology
Professional career (1):
博士(工学) (信州大学)
Association Membership(s) (3):
JAPAN ASSOCIATION OF FOOD PRESERVATION SCIENTISTS
, 日本醸造学会
, 日本生物工学会
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