Rchr
J-GLOBAL ID:200901007433688964   Update date: Dec. 26, 2022

Yoshikawa Shigetoshi

ヨシカワ シゲトシ | Yoshikawa Shigetoshi
Homepage URL  (1): http://www.gitc.pref.nagano.lg.jp/shokuhin/index.html
Research field  (1): Food sciences
Research keywords  (5): 微生物 ,  大豆 ,  酵母 ,  味噌 ,  Yeast
Research theme for competitive and other funds  (4):
  • 2008 - 特徴ある酵母の選択と味噌醸造への利用
  • 2004 - 発芽食品の味噌醸造への利用と機能性に関する研究
  • 1998 - アルコール感受性酵母の選択と実用化
  • 1993 - 1996 Solt-tolerant Mechanism of the Miso Yeast, Zygasaccharomyces rouxii, and Evaluation of the Yeast Viability.
MISC (10):
Patents (1):
  • 玄米麹と玄米麹味噌の製造方法
Lectures and oral presentations  (1):
  • 酵母Zygosaccharomyces rouxiiのアルコール感受性株の選択と味噌醸造への利用
    (日本農芸化学会大会(2004広島) 2004)
Works (1):
  • 発芽玄米のみそ加工適性に関する研究
    1996 -
Education (2):
  • - 1996 Shinshu University
  • - 1986 Shinshu University Faculty of Textile Science and Technology
Professional career (1):
  • 博士(工学) (信州大学)
Association Membership(s) (3):
JAPAN ASSOCIATION OF FOOD PRESERVATION SCIENTISTS ,  日本醸造学会 ,  日本生物工学会
※ Researcher’s information displayed in J-GLOBAL is based on the information registered in researchmap. For details, see here.

Return to Previous Page