Rchr
J-GLOBAL ID:200901009530474661   Update date: Sep. 13, 2022

Tamura Sakie

タムラ サキエ | Tamura Sakie
Affiliation and department:
Research field  (1): Home economics, lifestyle science
Research keywords  (2): 家政学(調理学) ,  Domestic Science(Food Science)
Research theme for competitive and other funds  (10):
  • 食品の冷凍法について
  • 食品のテクスチャーと顕微鏡的構造の関連
  • ダイズ・ラッカセイの加工・調理後のテクスチャ-と微細構造の関係について
  • 野菜の貯蔵と調理によるテクスチャーと微細構造の変化
  • 誘電凍結法により冷凍した食品のテクスチャーと組織構造
Show all
MISC (43):
Books (12):
  • 食品とテクスチャー
    光琳 2003
  • 「食品・調理・加工の組織学」第1章食品科学における組織学の役割,第4章野菜・いも・果実類,第5章豆類.第12章食品組織の観察法
    学窓社,ISBN4-87362-091-0 C3061 1999
  • Food Histology
    Gakusousha 1999
  • 電子顕微鏡を利用した食品科学の研究
    学際企画,「第8回電顕サマースクール 電子顕微鏡基礎技術と応用1997〜ナノ世界への道」 1997
  • 「21世紀の調理学4 食品調理機能学」第4章食品組織学
    建帛社 1997
more...
Works (4):
  • 冷凍処理方法が野菜の貯蔵後の品質に及ぼす影響について
    2001 -
  • 誘電冷凍法により冷凍した食品のテクスチャーと組織構造
    2001 -
  • Effects of freezing methods on the quality of frozen vegetables
    2001 -
  • Texture and microstructure of foods frozen by CAS-freezer
    2001 -
Education (2):
  • - 1959 Hiroshima University School of Education
  • - 1959 Hiroshima University Faculty of Education
Professional career (1):
  • Doctor of medical science (Osaka University)
Work history (10):
  • 1986 - 2000 Hiroshima University
  • 1986 - 2000 Hiroshima University, Professor
  • 1974 - 1986 Hiroshima University
  • 1974 - 1986 Hiroshima University, Assistant Professor
  • 1972 - 1974 Hiroshima University
Show all
Committee career (3):
  • 1994 - 1997 日本調理科学会 理事
  • 1994 - 1997 日本家政学会 中国・四国支部支部長,日本家政学会理事,食品組織研究委員会委員長
  • 1994 - 日本食生活学会 評議員
Awards (1):
  • 1994 - 日本家政学会賞
Association Membership(s) (9):
日本冷凍空調学会 ,  日本食品科学工学会 ,  日本栄養・食糧学会 ,  日本家庭科教育学会 ,  日本解剖学会 ,  日本電子顕微鏡学会 ,  日本食生活学会 ,  日本調理科学会 ,  日本家政学会
※ Researcher’s information displayed in J-GLOBAL is based on the information registered in researchmap. For details, see here.

Return to Previous Page