Rchr
J-GLOBAL ID:200901012535775172
Update date: Feb. 08, 2010
Kimura Kiichi
キムラ キイチ | Kimura Kiichi
Affiliation and department:
Akita Research Institute of Food and Brewing
About Akita Research Institute of Food and Brewing
Search "Akita Research Institute of Food and Brewing"
Job title:
Researcher
Research field (1):
Applied microbiology
Research keywords (22):
酒粕
, 酒
, 発酵食品
, GABA
, 遺伝子
, タンパク質
, 酵素
, 同定
, 分離
, 微生物
, 酵母
, プロバイオティクス
, バイオプリザベーション
, 乳酸菌
, Sake-lees
, Sake
, Brewing
, Biopreservation
, Probiotics
, Yeast
, LAB
, Lactic acid Bacteria
Research theme for competitive and other funds (3):
2009 - 2011 難培養乳酸菌の新たな培養技術開発
2005 - 2008 白神由来乳酸菌を用いた機能性食品の開発
Sake-lees
MISC (2):
Genetic Analysis of the Chitinese System of Serratia marcescens 2170
Genetic Analysis of the Chitinese System of Serratia marcescens 2170
Patents (6):
架橋ネットワーク構造が形成された食品とその製造方法
酵母、乳酸菌を配合した食品用ミックス粉及びこれを使用した食品
乳酸菌ラクトバシラス・サケイ株、飲料製造方法、食品製造方法、漬け床製造方法、製パン改質原料製造方法
γ-アミノ酪酸含有組成物並びにその製造法
低温で良好な生育を示し、ナイシンを高生産する糖質資化性に優れγ-アミノ酪酸を生産する新規乳酸菌およびγ-アミノ酪酸高生産法と酒類の火落ち防止技術等への利用
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Education (4):
Niigata University
新潟大学大学院農学研究科農芸化学専攻
Niigata University
Department of Biosystem Science,Graduate School of Science and Technology,Niigata University
Association Membership(s) (3):
日本農芸化学会
, Biotechnology and Agrochemistry
, Japan Society for Bioscience
※ Researcher’s information displayed in J-GLOBAL is based on the information registered in
researchmap
.
For details, see here
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