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J-GLOBAL ID:200901013430004983
Update date: Sep. 14, 2022
Akahane Yoshiaki
アカハネ ヨシアキ | Akahane Yoshiaki
Affiliation and department:
Job title:
Professor,Dean
Research field (2):
Marine/Aquatic life sciences
, Food sciences
Research keywords (3):
食品機能学
, 食品工学
, Food Science and Technology
Research theme for competitive and other funds (8):
- 魚介類発酵食品の健康機能性
- 魚介類発酵食品に生成する生理活性ペプチドに関する研究
- 魚介類の貯蔵および加工中におけるタンパク質及びエキス成分の食品機能性の変化に関する研究
- 生鮮魚介類の貯蔵・加工中における保水性及び物性の変化に関する研究
- Healthiness of components in fermented fish products
- Study on Physiological Function of Peptides Produced in Fermented Fish Product
- Study on Food Functionality of Proteins and Extracts from Fishes during Storage and Processing
- Study on Change in Water-holding Capacity and Physical Property of Fresh Fish meat during Storage and Processing
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MISC (25):
Patents (16):
-
食品の保存性向上製剤(共著) 日本国特許第1918590号
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肉類の熟成法(共著) 日本国特許第2015739号
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安定な酵素溶液の製法(共著) 日本国特許第1465273号
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防腐用組成物(共著) 日本国特許第1268086号
-
食品の改良組成(共著) 日本国特許第1538069号
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Books (4):
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Control of sugar content in fish fillet by soaking and cold preservation. In "More efficient utilization of fish and fisheries Products"
Elsevier B. V. , Amsterdam, Netherlands 2004
-
ニューライフ食品学(共著)
株式会社建帛社 1995
-
食品保存便覧(共著)
株式会社 クリエイティブ ジャパン 1992
-
新殺菌工学実用ハンドブック(共著)
株式会社 サイエンスフォーラム 1991
Education (2):
- - 1963 Kyoto University Faculty of Agriculture
- - 1963 Kyoto University Faculty of Agriculture
Professional career (1):
- Doctor of Agriculture (Kyoto University)
Work history (6):
- 1992 - 2001 兵庫大學短期大學部 兼任講師
- 1992 - 2001 Lecturer, gunior College of Hyogo University
- 1963 - 1993 日本新薬株式会社 食品開発研究所 所長代理
- 1963 - 1993 Head Researcher, Food Research Laboratory, Nippon Shinyaku.
- 1993 - - 福井県立大学教授
- 1993 - - Professor, Fukui Prefectural University
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Committee career (2):
- 2002 - 2004 日本水産学会 理事、評議員、中部支部評議員
- 1998 - 日本食品科学工学会 中部支部評議員
Association Membership(s) (6):
大阪生活衛生協会
, 日本伝統食品研究会
, 日本栄養・食糧学会
, 日本農芸化学会
, 日本食品科学工学会
, 日本水産学会
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