Rchr
J-GLOBAL ID:200901013698826129   Update date: Jan. 30, 2024

Suzuki Yasuhiro

スズキ ヤスヒロ | Suzuki Yasuhiro
Homepage URL  (1): http://www.naro.affrc.go.jp/brain/shien/index.html
Research field  (3): Food sciences ,  Crop production science ,  Plant genetics and breeding
Research keywords  (16): 成分育種 ,  貯蔵 ,  アミロース ,  脂質 ,  タンパク質 ,  品質 ,  コメ(米) ,  イネ(稲) ,  Flavor ,  Improvement ,  Storage ,  insensitive to temperatures ,  Amylose ,  Starch ,  Quality ,  Rice
Research theme for competitive and other funds  (7):
  • 2013 - 2016 地球温暖化に起因する米のアミロース含有率低下を抑制する遺伝子の同定とその特性解明
  • 2001 - 2015 コメ品質の生理生化学的解明と評価、ならびに改善技術の開発
  • 2000 - 2015 脂質の分解制御による脂質利用、ならびに米の貯蔵性の向上
  • - 2014 コメの成分(特性)の高品質米粉パン等への利活用
  • 2007 - 2009 Identification of rice seed phospholipase D null gene and characterization of seed phospholipase D null rice
Show all
Papers (23):
more...
MISC (60):
Patents (4):
  • 低アミロース米品種ミルキークイーン及び同系統品種に特異的なDNA断片、プライマー及び品種識別方法
  • イネ種子リポキシゲナーゼ3変異型遺伝子、並びにリポキシゲナーゼ3が欠失しているイネの選抜方法及び育種方法
  • ホスホリパーゼD欠失性イネ系統
  • アミロース含量非変動型イネの作製方法
Education (4):
  • - 1982 Nagoya University
  • - 1982 Nagoya University Graduate School, Division of Agriculture
  • - 1979 Saitama University Faculty of Science
  • - 1979 Saitama University Faculty of Science
Professional career (1):
  • Doctor of Agriculture (The University of Tokyo)
Association Membership(s) (7):
JAPANESE SOCIETY FOR FOOD SCIENCE AND TECHNOLOGY ,  日本農芸化学会 ,  日本育種学会 ,  Japanese Society of Breeding ,  Japan Society of Crop Science ,  Biotechnology and Agrochemistry ,  Japan Society for Bioscience
※ Researcher’s information displayed in J-GLOBAL is based on the information registered in researchmap. For details, see here.

Return to Previous Page