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J-GLOBAL ID:200901013898717472   Update date: Mar. 14, 2024

Mohri Satoshi

モウリ サトシ | Mohri Satoshi
Affiliation and department:
Research field  (1): Food sciences
Research keywords  (21): 雪菜 ,  paprika ,  海藻 ,  グルタチオンペルオキシダーゼ ,  HPLC ,  活性酸素 ,  抗酸化 ,  脂質 ,  劣化 ,  保存 ,  加工 ,  食品 ,  glutathione peroxidase ,  HPLC ,  active oxygen ,  oxidization ,  lipid ,  degradation ,  preservation ,  processing ,  food
Research theme for competitive and other funds  (7):
  • 2019 - 2022 Search for viruses capable of increasing the value of horticultural crops
  • 2019 - 2020 仙台産雪菜を用いた加工レシピの開発
  • 2018 - 2019 新たなチルド加工食品の開発
  • 2018 - 2019 中種法製パンにおける耐塩性酵母の寄与
  • 2001 - 2005 食品・食材の抗酸化機能性に関する研究
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Papers (22):
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MISC (24):
Books (2):
  • Lactic Acid Bacteria
    Humana Press 2019
  • 地域特産物の生理機能・活用便覧
    サイエンスフォーラム 2004
Lectures and oral presentations  (8):
  • Effect of Cucumber Mosaic Virus Infection on Fruit Components of Tomatoes
    (2022)
  • 誰にでもできる 効率的な加熱殺菌の設計法
    (宮城県水産加工機器展示会 特別講演 2020)
  • 耐塩性酵母Hyphopichia burtonii M2と乾燥酵母を併用した製パン
    (日本食品科学工学会東北支部会 2019)
  • 赤パプリカのオーブン加熱における甘味関連成分の変動
    (日本調理科学会 2019)
  • ルテオリンの吸収代謝:アグリコン/配糖体および動物種による違い
    (日本農芸化学会 東北支部大会 2017)
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Education (2):
  • Tohoku University
  • 東北大学大学院
Professional career (1):
  • Doctor of Agriculture
Work history (2):
  • 2014/04 - 現在 Miyagi University School of Food, Agricultural and Environmental Sciences
  • 1992/11 - 2014/03 平成4年-現在 宮城県産業技術総合センター
Committee career (5):
  • 2017/04 - 現在 仙台市 地域連携フェロー
  • 2017/01 - 現在 宮城県亘理町 水産業共同利用施設復興整備事業選定委員
  • 2016/04 - 現在 東経連 東経連ビジネスセンター産学連携タスクチーム
  • 2014/04 - 2017/03 栗原市6次産業化新商品開発研究会 会長
  • 2014/09 - 2015/03 宮城県中小企業団体中央会 みやぎのかまぼこ学生アイデアコンテスト 審査委員
Association Membership(s) (5):
日本農芸化学会 ,  日本水産学会 ,  日本食品科学工学会 ,  日本家政学会 ,  日本調理科学会
※ Researcher’s information displayed in J-GLOBAL is based on the information registered in researchmap. For details, see here.

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