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J-GLOBAL ID:200901014970039014   Update date: May. 17, 2016

Tsunokuni Minoru

ツノクニ ミノル | Tsunokuni Minoru
Affiliation and department:
Job title: Associate Professor
Homepage URL  (1): http://www.eonet.ne.jp/~m-tsunosan/
Research field  (3): Agricultural sociology ,  Agricultural and food economics ,  Library/information science, humanistic/social informatics
Research keywords  (7): 魚食文化 ,  生鮮食料品流通 ,  システム設計 ,  情報ネットワーク論 ,  Distribution of Perishables ,  System Design ,  Information Network System
Research theme for competitive and other funds  (7):
  • 2008 - 2010 食文化とそれを支える経済システムの現状と課題-国内外のハモ生産・流通・消費事例-
  • 2000 - 2005 農水産物流通と電子商取引
  • 2000 - 2005 Distribution and Electronic Commerce for Products of Agriculture and Fishery
  • マルチメディア情報通信と生活設計
  • 高度情報社会における生命保険販売のあり方
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MISC (33):
  • 津國実. 京都の「ハモ料理」を支える韓国産ハモの需給条件と課題. 漁業経済学会『漁業経済研究』. 2005. 第50巻第1号. 21-41
  • Supply and Demand of the Pike Conger from Korea Rep. for "Hamo Ryouri" of Kyoto. the Japanese Society of Fisheries Economics, "the Japanese Journal of Fisheries Economics". 2005. Vol.50,No.1,pp.21-41
  • 津國実. 特殊な食消費が規定する生産と流通の研究-ハモ(鱧)の需給と価格決定要因-. 日本流通学会『流通』. 2004. No.17. 183-190
  • 津國実. 特殊な食消費が規定する生産と流通の研究-ハモ(鱧)の需給と価格決定要因-. 日本流通学会『流通』. 2004. No.17. 183-190
  • A study of Production, Distribution and Consumption about Special Food. Distribution Studies, The Annual Report of Japan Society for Distributive Science. 2004. (17)
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Books (6):
  • システム設計(上總康行・上古融「会計情報システム」第12章
    中央経済社 2000
  • System Design(KAZUSA Yasuyuki, JOKO Touru"ACCOUNTING INFORMATION SYSTEM"the 12th chapter
    2000
  • システムの開発と設計-基礎理論と設計演習
    久美株式会社 1999
  • System development and design
    Kumi corporation 1999
  • これからのコンピュータ情勢(上古融著「小さな会社の利益管理システム」第7章)
    日本能率協会マネージメントセンター 1992
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Lectures and oral presentations  (8):
  • 京都の「ハモ料理」を支える韓国産ハモの需給変化と今後の可能性
    (地域漁業学会第51回大会 2009)
  • 北東アジアにおけるハモ需給の現状と課題-ハモの料理の日中韓比較を基点として-
    (漁業経済学会第56回大会 2009)
  • 水産物ハモの食文化と生産・流通の日中韓比較
    (日本流通学会第22回全国大会 2008)
  • 京都のハモ(鱧)料理を支える韓国産ハモの需給条件と課題
    (漁業経済学会第51回大会 2004)
  • 輸入ハモの需給状況と今後の可能性-京都・大阪の需要との関係-
    (地域漁業学会第46回大会 2004)
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Works (4):
  • 津國実「輸入食料に対する消費者責任に関する研究-水産物ハモ消費の海外への影響-」池上甲一編『オルタナティブ・トレードの普及可能性と消費者責任に関する比較研究』平成16年度~19年度科学研究費補助金研究成果報告書,pp.124-144.
    2008 -
  • 津國実「ICタグ」日本流通学会編『現代流通事典』白桃書房,pp.314-315.
    2006 -
  • 津國実・有路昌彦「京都府産ハモの市場流通と価格決定要因」倉田亨編『複数漁場資源管理と分散産地市場ECRの両システム連動の具体化に関する研究(平成14年度)』漁港漁場漁村技術研究所,pp.88-108.
    2004 -
  • 津國実「京都市東山区輸入魚種消費動向調査報告」倉田亨編『京都食文化の輸入食材の供給効用とその限界』
    2001 -
Education (2):
  • - 1973 Kyoto University Faculty of Agriculture
  • - 1973 Kyoto University Faculty of Agriculture
Work history (3):
  • 2001 - 2004 Kindai University Faculty of Agriculture
  • 1993 - 2000 Kyoto College of Economics Faculty, Business Administration and Information
  • 1993 - 2000 Assistant Professor, Kyoto College of Economics
Committee career (1):
  • 2002 - 2010 日本流通学会理事
Association Membership(s) (5):
漁業経済学会 ,  日本協同組合学会 ,  日本流通学会 ,  経営情報学会 ,  地域漁業学会
※ Researcher’s information displayed in J-GLOBAL is based on the information registered in researchmap. For details, see here.

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