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J-GLOBAL ID:200901016216289015   Update date: Feb. 01, 2024

Tominaga Mihoko

トミナガ ミホコ | Tominaga Mihoko
Affiliation and department:
Research keywords  (5): dietary life ,  molecular cooking ,  palatability ,  physical property ,  cookery science
Research theme for competitive and other funds  (6):
  • 2020 - 2022 Quantification and visualization of preferences of cuisines using molecular cooking methods in cooperation with chefs and researchers
  • 2019 - 2021 教科の本質を問い汎用的スキルに迫る家庭科教員養成カリキュラムに関する研究
  • 2019 - 2020 新タマネギの葉の有効利用を目指した新規利用法の開発
  • 2017 - 2019 介護事業所の地域ケア拠点機能による高齢者の地域居住に関する研究
  • 2014 - 2017 介護事業所と地域の「役割相乗型連携」による高齢者の地域居住に関する研究
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Papers (47):
  • M. Yuasa, M. Ueno, K. Kawabeta, M. Morikawa, M. Uemura, T. Matsuzawa, M.Tominaga. Taste characteristics, volatile components, sensory properties, and antioxidant activity of fresh onion (Allium cepa L.) leaves. Bulletin of the National Research Centre. 2022. 46. 270
  • 湯浅 正洋, 竹内 昌平, 山下 絵美, 澤村 弘美, 島田 良子, 坂本 薫, 冨永 美穂子. 牡蠣生産地の若年者における牡蠣類の特徴の認知度調査. 日本家政学会誌. 2022. 73. 11. 665-673
  • 脂質酸化に対する焼きあご及び煮干しあごだしの抗酸化効果. 佐賀大学教育学部研究論文集. 2022. 6. 2. 19-27
  • University "Health Cafe" for the Community-Dwelling Elderly: Effect of Continuous Health Interventions on Motivation and Consciousness of Life. 2022. 2. 134-142
  • The impact of leucine enriched jelly on the walking ability of frail elderly people at home. 2021. 72. 3. 119-127
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Books (5):
  • 食感をめぐるサイエンス
    化学同人 2019 ISBN:9784759820065
  • 調理学の基本
    同文書院 2018
  • 創る×まち,育てる×ひと
    長崎新聞社 2017
  • 健康・栄養学用語辞典
    中央法規 2012
  • 家庭・技術科 重要用語300の基礎知識
    明治図書 2000
Lectures and oral presentations  (42):
  • 市販パンの実食と画像視聴における官能評価の個人差
    (日本心理学会第87回大会 2023)
  • Evaluating the Usefulness of Fresh Onion Leaves as a New Food Resources in Japan
    (21st ARAHE BIENNIAL International Congress 2023)
  • Science Education Activity to Stimulate Visual and Taste Senses using the Molecular Cooking Method
    (21st ARAHE BIRNNIAL International Congress 2023)
  • 大学生のパンに対する消費選択行動および価値意識の男女比較
    (日本調理科学会2022年度大会 2022)
  • 大学生におけるプリン画像に対する多感覚的印象の主観評価
    (日本調理科学会2022年度大会 2022)
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Education (4):
  • 1995 - 1998 Hiroshima University Graduate School of Education
  • 1995 - 1998 Hiroshima University Graduate School of Education
  • 1993 - 1995 Hiroshima University Graduate School of Education Graduate School of Education
  • 1989 - 1993 Hiroshima University Faculty of Education Faculty of Education
Work history (6):
  • 2020/04/01 - Hiroshima University Graduate School of Humanities and Social Sciences Associate Professor
  • 2018/04/01 - 2020/03/31 Hiroshima University Graduate School of Edication Associate Professor
  • 2007/04/01 - 2018/03/31 University of Nagasaki Faculty of Nursing and Nutrition Senior Lecurer, Associate Professor, Professor
  • 2005/04/01 - 2007/03/31 Kyushu Women's University Faculty of Home Economics Associate Professor
  • 2001/04/01 - 2005/03/31 National Research Institute of Brewing Graduate School of Education Research Associate
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Awards (1):
  • 2010/09/24 - 社団法人日本家政学会九州支部 社団法人日本家政学会九州支部賞 中学生のレジリエンスと食生活状況との関連
Association Membership(s) (5):
The Japanese Psychological Association ,  The Japan Association for the Integrated Study of Dietary Habits ,  The Japan Association of Home Economics Education ,  The Japan Society of Cookery Science ,  The Japan Sciety of Home Economics
※ Researcher’s information displayed in J-GLOBAL is based on the information registered in researchmap. For details, see here.

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