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J-GLOBAL ID:200901019070369053
Update date: Sep. 24, 2022
Nagao Ayako
Nagao Ayako
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Research field (1):
Home economics, lifestyle science
Research keywords (3):
煮物
, 調理学
, Coolkng
Research theme for competitive and other funds (3):
2004 - 健康食材といわれる食材の各種調理操作による成分変化と機能性発現に関する研究
2004 - The Study of the Constituent change and Functional development by Various cooking of Functional foods
加熱調理操作による嗜好性と食品機能性に関する研究
MISC (4):
長尾(内山)綾子, 須谷 和子, 升井 洋至. IH及びガスコンロを用いた揚げ物調理中の油温履歴に関する研究. 食生活研究. 2009. 29. 3. 53-58
Simmer-cooking group Kinki branch office The Japan Society of Cookery Science. Survey on Simmer-cooking by Families in the Kansai Area. Journal of Cookery Science of Japan. 2008. 41. 6. 383-389
長尾 綾子, 升井 洋至. IHおよびガスコンロの揚げ物調理に関する比較研究. 食生活研究. 2007. 27. 3. 44-48
ジアシルグリセロール含有食用油による揚げ物調理について(共著). 武庫川女子大学紀要(自然科学). 2003. 51. 19-25
Lectures and oral presentations (18):
近赤外分析法による根菜類の品質評価について
(日本調理科学会 平成20年度大会 2008)
煮物調理の変遷調査-「きょうの料理」に記載されている煮物レシピより-
(日本調理科学会近畿支部会 第35回研究発表会 2007)
関西地区を中心とした家庭における煮もの調理の実態
(創立40周年 日本調理科学会 平成19年度大会 2007)
IHを用いた揚げ物調理中の油温履歴について
(創立40周年 日本調理科学会 平成19年度大会 2007)
関西地区を中心とした家庭における食事作りと嗜好性の実態
(日本調理科学会近畿支部会 第34回研究発表会 2007)
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Professional career (1):
Master (Human Environmental Sciences) (Mukogawa Women's University)
Work history (1):
2012/04 - 現在 Shiga Junior College Department of Human Environmental Sciences
Association Membership(s) (5):
日本給食経営管理学会
, 日本食品科学工学会
, 日本調理科学会
, Journal of the Japanese Society for Food Science and Technology
, Journal of Cookery Science of Japan
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