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J-GLOBAL ID:200901019205831410   Update date: Sep. 25, 2022

Shimosaka Chie

シモサカ チエ | Shimosaka Chie
Affiliation and department:
Job title: professor
Research field  (1): Home economics, lifestyle science
Research keywords  (3): 調理科学 ,  食生活 ,  Food Culture
Research theme for competitive and other funds  (8):
  • 2007 - 国産小麦粉を用いたパンの物性と食味に関する研究
  • 2005 - サメ皮の加熱による物性と成分の変化
  • 2005 - 食生活と健康に関する研究
  • 2001 - 米粉を用いたポン・デ・ケージョの検討
  • 1994 - 調理による魚骨の軟化機構に関する研究
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MISC (59):
Books (14):
  • 生活支援技術I
    中央法規 2009
  • 料理のなんでも小事典
    講談社 2008
  • 新版総合調理科学事典
    光生館 2006
  • 新版家政学事典
    朝倉書店 2004
  • 調理学
    同文書院 2004
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Lectures and oral presentations  (40):
  • 国産小麦粉を用いたパンの調製と膨化に関する研究
    (日本家政学会第60回大会 2008)
  • サメ皮の加圧加熱による物性と成分の変化
    (日本家政学会第59回大会 2007)
  • 新食材(サメ皮)に関する基礎研究
    (すかいらーくフードサイエンス研究所平成17年度学術研究助成成果報告会 2006)
  • カスタードプディングの嗜好性、物性に及ぼす材料配合の影響
    (日本調理科学会平成14年度大会 2002)
  • 米粉を用いたポン・デ・ケイジョ調製方法の検討
    (日本家政学会第54回大会 2002)
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Works (5):
  • 新食材(サメ皮)に関する基礎研究
    2006 -
  • 米粉 を用いたポン・デ・ケージョ調製に関する研究
    2004 -
  • 魚骨利用による高齢者のためのカルシウム摂取に関する研究
    2002 -
  • 魚骨利用による骨粗鬆症の予防に関する研究
    2000 -
  • 骨粗鬆症の予防に関する研究
    1996 -
Professional career (2):
  • Master of domestic science (Otsuma Women's University)
  • Doctor of science (Otsuma Women's University)
Committee career (3):
  • 2008 - -: 日本家政学会 関東支部幹事
  • 2002 - 2006 : 日本家政学会 関東支部幹事
  • 2002 - 2005 : 日本調理科学会 関東支部役員
Association Membership(s) (2):
日本調理科学会 ,  日本家政学会
※ Researcher’s information displayed in J-GLOBAL is based on the information registered in researchmap. For details, see here.

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