Rchr
J-GLOBAL ID:200901019718625581   Update date: Jan. 17, 2024

Yoshida Keiko

ヨシダ ケイコ | Yoshida Keiko
Affiliation and department:
Job title: Professor
Research field  (5): Hygiene and public health (non-laboratory) ,  Hygiene and public health (laboratory) ,  Healthcare management, medical sociology ,  Food sciences ,  Home economics, lifestyle science
Research keywords  (6): 食生活 ,  食品衛生学 ,  食品微生物学 ,  Food Culture ,  Food Hygiene ,  Food Microbiology
Research theme for competitive and other funds  (7):
  • 消費段階での食品安全性に関する研究(微生物学的見地から)
  • 食品微生物検査法に関する研究
  • 食品微生物検査における自動化,迅速化,簡易化
  • 消費段階における微生物学的衛生管理について
  • Research on Methods for Microbiological Analysis in foods
Show all
MISC (45):
Books (11):
  • 改訂 食べ物と健康IV 食品の安全と衛生
    2014
  • 改訂新版 健康と食の安全を考えた食品衛生学実験
    アイ・ケイ コーポレーション 2013
  • 食べ物と健康 食品衛生学
    光生館 2013
  • 食品安全ハンドブック
    丸善 2010
  • 食品の安全と衛生
    樹村房 2008 ISBN:9784883671441
more...
Education (4):
  • - 1987 Nihon University
  • - 1987 Nihon University Graduate School, Division of Agriculture
  • - 1981 Nihon University
  • - 1981 Nihon University Faculty of Agriculture and Veterinary Medicine
Professional career (1):
  • (BLANK) (Nihon University)
Work history (7):
  • 2005/04 - 現在 Kamakura Women's University Faculty of Family and Consumer Sciences, Department of Home and Health Sciences
  • 1996/04 - 2005/03 Kamakura Women's University Faculty of Family and Consumer Sciences
  • 1994 - 1997 Kamakura Women's Junior College,
  • 1993/04 - 1996/03 Kamakura Women's Junior College
  • 1989 - 1994 Kamakura Women's College, Lecturer
Show all
Committee career (2):
  • 2016/04 - 現在 神奈川食の安全・安心審議会 審議会 審議委員
  • 2015/04 - 現在 公益財団法人 日本高等教育評価機構 大学機関別認証評価評価員
Association Membership(s) (4):
THE SOCIETY FOR ANTIBACTERIAL AND ANTIFUNGAL AGENTS, JAPAN ,  日本調理科学会 ,  日本食品衛生学会 ,  日本食品微生物学会
※ Researcher’s information displayed in J-GLOBAL is based on the information registered in researchmap. For details, see here.

Return to Previous Page