Rchr
J-GLOBAL ID:200901021515489229   Update date: Sep. 14, 2022

Inoue Setsuko

イノウエ セツコ | Inoue Setsuko
Affiliation and department:
Job title: Professor
Research field  (2): Applied biochemistry ,  Nutrition and health science
Research keywords  (5): Amino acid ,  Histidine ,  Copper ,  Nutrition intake ,  Lipid peroxide
Papers (41):
more...
Books (1):
  • 過酸化脂質生成の血液中銅・ヒスチジン錯体及びCu,Zn-Superoxide Dismutaseによる抑制機構-低栄養・運動時の解析-
    順天堂大学博士学位論文 2006
Lectures and oral presentations  (8):
  • ヒスチジン摂取ラット脳のDEDC+Cu投与における過酸化脂質濃度の変化について
    (第64回日本栄養・食糧学会大会 2010)
  • クラスター分析による、血清中の過酸化脂質濃度とヒスチジン摂取の関係評価
    (第55回栄養改善学会 2008)
  • A study on the mechanism relating to the inhibition of lipid peroxidation by copper histidine complex and Cu, Zn-superoxide dismutase activity in blood
    (第17回日本微量元素学会 2006)
  • The effects of exercise on the concentration of copper and SOD activity in serum.
    (The 75th Conference of Japanese Society 2005)
  • ヒト血清中における遊離ヒスチジン、銅濃度と栄養摂取量との関係
    (50回日本栄養改善学会 2003)
more...
Education (1):
  • Yokohama National University Faculty of Education 化学科
Professional career (1):
  • スポーツ健康科学 (順天堂大学)
Association Membership(s) (7):
日本栄養改善学会 ,  日本栄養・食糧学会 ,  日本衛生学会 ,  日本微量元素学会 ,  栄養・運動・免疫学会 ,  Journal Society for Medical Use of Functional Foods ,  Journal of Japanese Cosmetic Science Society
※ Researcher’s information displayed in J-GLOBAL is based on the information registered in researchmap. For details, see here.

Return to Previous Page