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J-GLOBAL ID:200901022771952536   Update date: May. 19, 2023

Seki Eiji

セキ エイジ | Seki Eiji
Affiliation and department:
Job title: Others
Homepage URL  (1): http://www.yamaki.co.jp
Research field  (1): Food sciences
Research keywords  (2): Food chemistry ,  Food Science and Nutritional Chemistry
Research theme for competitive and other funds  (3):
  • 機能性食品、素材の探索、実用化研究開発、特定成分の分析
  • イワシタンパク質由来短鎖ペプチド,バリルチロシンの軽症高血圧者に対する降圧効果
  • Antihypertensive effect of Valyl-Tyrosine, a short chain peptide derived from sardine muscle hydrolyzate, on mild hypertensive subjects
Papers (32):
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MISC (4):
  • T Matsui, K Tamaya, E Seki, K Osajima, K Matsumoto, T Kawasaki. Circulatory and localized angiotensin I-converting enzyme inhibitory effects of the sardine peptide, Val-Tyr. JOURNAL OF HYPERTENSION. 2002. 20. S241-S241
  • M Imamura, T Matsui, K Tamaya, E Seki, K Osajima, K Matsumoto, T Kawasaki. The relationship between rat age and the antihypertensive effect of the sardine peptide, Val-Tyr. JOURNAL OF HYPERTENSION. 2002. 20. S241-S241
  • Kawasaki Terukazu, Seki Eiji, Osajima Katsuhiro, Matsui Toshiro, Osajima Yutaka. Antihypertensive Effect of Short Chain Peptide 'Valyl-Tyrosine' Derived from Sardine Muscle Hydrolyzate on Mild Hypertensive Subjects. Studies in health and sports science. 2001. 3. 37-44
  • 関 英治, 筬島 克裕, 松藤 寛, 松井 利郎, 筬島 豊. Val-Tyrは消化管プロテアーゼ耐性なイワシ由来の主要ACE阻害ペプチドである : 食品. 日本農藝化學會誌. 1995. 69. 141-141
Patents (5):
  • 鰹節由来のジペプチジルペプチダーゼIV阻害組成物
  • アンジオテンシン変換酵素阻害ジペプチド
  • 新規トリペプチドおよびそれらトリペプチドの製造法、ならびにアンジオテンシン変換酵素阻害物質の製造方法
  • アンジオテンシン変換酵素阻害ジペプチド
  • アンジオテンシン変換酵素阻害性降圧ペプチド組成物の製造方法
Lectures and oral presentations  (7):
  • かつお節降圧作用(V)
    (第29回国際高血圧学会(京都) 2022)
  • 鰹だし血糖低下作用(II)
    (第22回栄養学会議(東京) 2022)
  • 鰹だし血糖低下作用(I)
    (第7回国際フードファクター会議(神戸) 2019)
  • かつお節降圧作用(IV)
    (第26回国際高血圧学会総会(ソウル) 2016)
  • かつお節降圧作用(III)
    (第12回アジア栄養学国際会議(横浜) 2015)
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Education (2):
  • - 2004 九州大学大学院 生物資源環境科学府 博士課程
  • - 2001 九州大学大学院 生物資源環境科学府 生物機能科学専攻
Professional career (1):
  • - (Kyushu University)
Work history (2):
  • 2023/05 - 現在 Yamaki Co., Ltd.
  • 1985 - 2001 Senmi ekisu Co., a section chief of research laboratory
Committee career (1):
  • - 現在 日本農芸化学会中四国支部 支部参与
Association Membership(s) (4):
アメリカ化学会 ,  日本健康・栄養食品協会 ,  JAPAN SOCIETY OF NUTRITION AND FOOD SCIENCE ,  JAPAN SOCIETY FOR BIOSICENCE, BIOTECHNOLOGY, AND AGROCHEMISTRY
※ Researcher’s information displayed in J-GLOBAL is based on the information registered in researchmap. For details, see here.

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