Rchr
J-GLOBAL ID:200901023809813663   Update date: Aug. 14, 2022

Chiba Shigeru

チバ シゲル | Chiba Shigeru
Affiliation and department:
Job title: Professor
Research field  (1): Food sciences
Research keywords  (16): ビタミンC ,  メチオニン ,  レバー ,  グルタチオン ,  セロトニン ,  ビタミンB6 ,  血液凝固時間 ,  血清脂質 ,  Ascorbic acid ,  Methionin ,  Liver ,  Glutathion ,  Serotonin ,  VitaminB6 ,  Plasma Clotting Time ,  Serum Lipids
Research theme for competitive and other funds  (10):
  • 2004 - 電子レンジ処理における野菜のビタミンCの変化
  • 2003 - ラットの脂質代謝に及ぼすカフェイン、コーヒー摂取の影響
  • 2003 - Ascorbic acid contents in Vegetables on heating by Microwave oven
  • 2000 - 脳中セロトニン合成,ビタミンB6利用に及ぼす穀類の影響
  • 1998 - コルチゾンを与えたラットに及ぼすレバーおよびグルタチオンの影響
Show all
MISC (63):
more...
Books (1):
  • 野菜類、藻類
    新食品学総論・各論、朝倉書店 2002
Association Membership(s) (2):
日本栄養改善学会 ,  日本栄養・食糧学会
※ Researcher’s information displayed in J-GLOBAL is based on the information registered in researchmap. For details, see here.

Return to Previous Page