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J-GLOBAL ID:200901024121716571   Update date: Sep. 12, 2022

Shimada Atsuko

シマダ アツコ | Shimada Atsuko
Affiliation and department:
Job title: professor,Vice President
Research field  (2): Food sciences ,  Home economics, lifestyle science
Research keywords  (5): 食文化 ,  食品科学 ,  調理学 ,  Food science ,  Cookery science
Research theme for competitive and other funds  (5):
  • 2008 - 近代におけるじゃがいもの調理
  • 米飯の呈味性と嗜好性
  • ジアシルグリセロールの調理性
  • Taste and palatability of cooked rice
  • Cooking quality of diacylglycerol
MISC (30):
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Books (3):
  • 食品素材の調理特性 -米と小麦粉-
    調理とたべもの(講座食の文化) 1999
  • Cooking Quality of Food Materials -Rice and Wheat Flour-
    Cookery and Food(Food Culture) 1999
  • 調理科学講座1〜7(共著)
    朝倉書店 1993
Works (3):
  • (財)不二たん白質研究振興財団公開講演会にて講演「日本人の食生活と大豆たん白質-現代に生きる先人の知恵」
    2002 -
  • 食品物性に関するシンポジウムにて特別講演「調理科学と食品物性研究」
    1999 -
  • Special Lecture at symposium on Physical Properties of Food 'The Studies on Cookery Sci. 8 Physical Properties of Food'
    1999 -
Education (4):
  • - 1963 Ochanomizu University
  • - 1963 Ochanomizu University Graduate School, Division of Home Economics
  • - 1956 Ochanomizu University
  • - 1956 Ochanomizu University Faculty of Home Economics
Professional career (2):
  • Doctor of Agriculture (The University of Tokyo)
  • Master of Home Economics (Ochanomizu University)
Work history (8):
  • 1985 - 1999 Ochanomizu University
  • 1985 - 1999 Ochanomize University, Professor
  • 1974 - 1985 Ochanomizu University
  • 1974 - 1985 Ochanomize University, Associate Professor
  • 1972 - 1974 Ochanomizu University
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Committee career (3):
  • 1993 - 日本海水学会 特別会員
  • 日本調理科学会 名誉会員
  • 日本家政学会 名誉会員
Awards (3):
  • 2000 - 飯島食品科学賞
  • 1999 - 日本調理科学会賞
  • 1992 - 日本家政学会学会賞
Association Membership(s) (6):
アジア地区家政学会 ,  日本海水学会 ,  国際家政学会 ,  日本食品保蔵科学会 ,  日本調理科学会 ,  日本家政学会
※ Researcher’s information displayed in J-GLOBAL is based on the information registered in researchmap. For details, see here.

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