Rchr
J-GLOBAL ID:200901025879436266   Update date: Oct. 01, 2022

Hashiba Hiroko

ハシバ ヒロコ | Hashiba Hiroko
Affiliation and department:
Job title: Professor
Research field  (1): Home economics, lifestyle science
Research keywords  (5): 食材 ,  拡散 ,  食塩 ,  呈味成分 ,  Diffusion; NaCl; Foodstuff; Cooking
Research theme for competitive and other funds  (2):
  • 2003 - 呈味成分の食材への拡散に関する研究
  • 2003 - Study on the diffusion of seasoning components in foodstuffs
Papers (3):
MISC (39):
Books (1):
  • 総合調理科学事典
    光生館 1997
Lectures and oral presentations  (46):
  • タンパク質食材中のNaClの二元収着拡散
    ((財)ソルト・サイエンス研究財団第22回平成21年度助成研究発表会 2010)
  • じゃがいも中のNaClの二元収着拡散
    (日本食品科学工学会第57回大会 2010)
  • 豚ロース挽肉、ヒレ肉中のNaClの二元収着拡散
    (日本食品科学工学会第56回大会 2009)
  • The theoretical basis of dual mode diffusion of NaCl in non-penetrating porous materials- foodstuffs as the model
    (Proceedings of the 10th Asian Textile Conference 2009)
  • 多孔体中の二元収着拡散理論的基礎-食材をモデルとして
    (繊維学会平成21年度年次大会, 2009)
more...
Works (2):
  • (財)ソルト・サイエンス研究財団平成22年度助成研究
    2010 -
  • (財)ソルト・サイエンス研究財団平成21年度助成研究
    2009 -
Education (2):
  • - 1980 Ochanomizu University
  • - 1980 Ochanomizu University Faculty of Home Economics
Professional career (1):
  • 博士(学術)(博乙第275号) (お茶の水女子大学)
Work history (2):
  • 1990 - 1991 Ochanomizu University Faculty of Human Life and Environmental Sciences
  • 1987 - 1990 Yamaguchi Junior College
Association Membership(s) (6):
日本家政学会 ,  日本調理科学会 ,  日本栄養改善学会 ,  日本食生活学会 ,  日本官能評価学会 ,  日本食品科学工学会
※ Researcher’s information displayed in J-GLOBAL is based on the information registered in researchmap. For details, see here.

Return to Previous Page