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J-GLOBAL ID:200901026406105935   Update date: Jan. 30, 2024

Yasuda Midori

ヤスダ ミドリ | Yasuda Midori
Affiliation and department:
Job title: Professor
Other affiliations (1):
  • 産学官連携推進室  室長
Homepage URL  (1): https://www.nisikyu-u.ac.jp/
Research field  (2): Food sciences ,  Home economics, lifestyle science
Research keywords  (15): Inulin ,  Polyphenols ,  Carotenoid ,  Jerusalem artichoke ,  Water Chestnut ,  Aggregation ,  Nanoparticles ,  Photobleaching ,  Chlorophyll ,  抗酸化性 ,  緑茶 ,  カテキン ,  Antioxidative activity ,  Green tea ,  Catechin
Research theme for competitive and other funds  (12):
  • 2021 - 2024 Effect of "turbidity" on light fading and discoloration of green tea
  • 2017 - 2019 ナノサイズの自己凝集体形成による食品中の色素の安定化
  • 2014 - 2017 光に安定なクロロフィルナノ粒子の開発と食品への応用
  • 2011 - 2013 緑色食品中のクロロフィルの光による退色と活性酸素生成の抑制・防止に関する研究
  • 2011 - 2012 水環境浄化型植物「ヒシ」の高機能性素材としての利用に関する研究
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Papers (87):
  • 安田みどり, 米山明男, 竹谷敏, 田端正明, 川﨑美紅, 江原德美, 廣沢一郎, 妹尾与志木. 機械そうめんの食感のミクロ構造的解析. 日本食品科学工学会誌. 2023. 70. 147-159
  • 安田みどり. 機能性成分の特性を活用した農産物の加工利用に関する研究. 日本食品保蔵科学会誌. 2023. 49. 45-49
  • 安田みどり. 農産物の機能性研究と加工食品への応用. 食品と科学. 2022. 11. 71-75
  • Midori YASUDA, Masaaki TABATA. Effect of emulsifiers on the discoloration of chlorophyll and their potential for use in green beverages. Journal of Food Science. 2021. 86. 3033-3045
  • Midori Yasuda, Masaki Ikeoka, Shin-ichi Kondo. Skin-related enzyme inhibitory activity by hydrolyzable polyphenols in water chestnut (Trapa natans). Bioscience, Biotechnology, and Biochemistry. 2021. 85. 666-674
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MISC (23):
Patents (3):
  • 酵素活性阻害剤およびその製造方法
  • 酵素活性阻害剤
  • 鶏用飼料、機能性鶏卵及び強健鶏
Books (2):
  • 食べ物と健康 食品の科学(改訂第2版) (健康・栄養科学シリーズ)
    南江堂 2018 ISBN:9784524251582
  • 最新食品学 : 総論・各論
    講談社 2016 ISBN:9784061398450
Lectures and oral presentations  (108):
  • Prevention of Chlorophyll Discoloration through Nanoparticle Formation
    (The 18th Asian Chemical Congress (18th ACC) 2019)
  • クロロフィルの凝集体形成による光退色抑制効果
    (日本清涼飲料研究会第29回研究発表会 2019)
  • ヒシ外皮の化粧品原料としての機能性
    (日本家政学会九州支部第65回大会 2019)
  • 菱の皮はマウスの認知機能の向上に効果があるか
    (日本食品科学工学会第66回大会 2019)
  • ヒシ茶のポリフェノールの加熱による変化
    (第68回日本食品保蔵科学会 2019)
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Professional career (1):
  • Science (Saga University)
Committee career (3):
  • 2014/07 - 現在 佐賀県 農政審議会委員
  • 2006/11 - 現在 佐賀県 公害審査会委員
  • 2016/06 - 2018/05 日本家政学会 九州支部長
Awards (6):
  • 2022/06 - 日本食品保蔵科学会学会賞
  • 2019/06 - 日本食品保蔵科学会 論文賞
  • 2019/06 - 日本食品保蔵科学会 技術賞
  • 2016/03 - 佐賀県神埼市 合併十周年記念功労賞
  • 2004 - 日本家政学会九州支部会賞
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Association Membership(s) (7):
日本家政学会 ,  日本栄養・食糧学会 ,  日本化学会 ,  日本農芸化学会 ,  日本分析化学会 ,  JAPANESE SOCIETY FOR FOOD SCIENCE AND TECHNOLOGY ,  JAPAN ASSOCIATION OF FOOD PRESERVATION SCIENTISTS
※ Researcher’s information displayed in J-GLOBAL is based on the information registered in researchmap. For details, see here.

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