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J-GLOBAL ID:200901028164670805   Update date: Jun. 03, 2019

Kato Yumiko

カトウ ユミコ | Kato Yumiko
Affiliation and department:
Job title: Lecturer
Research field  (1): Home economics, lifestyle science
Research keywords  (10): 栄養 ,  ヘルスカウンセリング ,  食事環境 ,  健康教育 ,  給食管理 ,  School lunch ,  Meal education ,  Health ,  Mother ,  Preschool children
Research theme for competitive and other funds  (1):
  • 2000 - Mother's Meal Behavior with Preschool Children,Preschool Children's Meal with Medical Examination
Papers (16):
  • 加藤 由美子. 短大生の語彙の知識における実態. 帝京短期大学紀要. 2016. 19
  • 加藤 由美子. 語彙・語句を入れた栄養士の養成科目試験からの検討. 帝京短期大学 教育研究報告集(4). 2015
  • 加藤 由美子. 基礎体温の測定を使った短大生の生活状況の行動・意識とその変化の実態. 帝京短期大学紀要(18). 2014
  • 加藤 由美子. 幼児と保護者の食味嗜好性の関連について. 帝京短期大学教育研究報告集 (3). 2013
  • 加藤 由美子. 栄養士校外実習前後の意識の変化ー短期大学生の場合ー. 帝京短期大学紀要. 2012. 17
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MISC (1):
  • Mother's Health Consciousness on the Vegetable Intake by Preschool Children. The Journal of Movement and Health Education. 2001. 11(1), 9-19
Books (14):
  • 給食運営管理実習・学内編
    2014
  • 臨床栄養学実習ー栄養食事アセスメントとケアプラン
    2014
  • 栄養教育論ー栄養の指導ー
    2012
  • 給食経営管理テキスト
    学建書院 2012
  • 臨床栄養学実習ー栄養アセスメントとケアプランー
    学建書院 2010
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Lectures and oral presentations  (33):
  • 給食経営管理および実習における学習到達度
    (女子栄養大学 2018)
  • 入学直後の料理を作る力の違いと食に関する知識や技術の関連
    (大手前大学 2016)
  • 短大生の給食管理および実習における習得自信度の状況
    (日本女子大学 2015)
  • 入園前のお弁当作り~弁当箱に好きな料理を詰めてみよう~
    (帝京めぐみ幼稚園 2015)
  • 短大生のコミュニケーション能力と給食管理実習の到達度自覚との関連
    (同志社女子大学 2014)
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Professional career (2):
  • 修士(保健学) (筑波大学大学院)
  • 学士(家政学) (昭和女子大学)
Association Membership(s) (6):
JAPANESE SOCIETY OF HEALTH EDUCATION AND PROMOTION ,  日本給食経営管理学会 ,  ヘルスカウンセリング学会 ,  日本栄養改善学会 ,  The Japanise Society of Health Education of Children ,  The Japanise Journal Nutrition
※ Researcher’s information displayed in J-GLOBAL is based on the information registered in researchmap. For details, see here.

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