Rchr
J-GLOBAL ID:200901032598605472
Update date: Jan. 17, 2024
Akaishi Noriko
Akaishi Noriko
Affiliation and department:
Job title:
Graduate student(doctorate program)
Other affiliations (1):
-
Tokyo Kasei University
Faculty of Home Economics, Department of Food and Nutrition, Science of Cookery
Graduate student(doctorate program)
Research field (1):
Home economics, lifestyle science
Research keywords (2):
調理科学
, Cookery science
Research theme for competitive and other funds (3):
- 2003 - 加熱調理における食材の相変化について
- 調理条件がスペルト小麦パンの調理性と機能性に及ぼす影響
- Effects of cooking condition on physical properties and antioxidative activity of spelt wheat breads
MISC (12):
-
NAGAO Keiko, KITA Noriko, MATSUDA Reiko, KATO Kazuko, SOGOU Sakurako, MIKAMI Ayako. Effect of "Eco-Cooking" Practices on the Reduction of CO_2 Emissions. Journal of home economics of Japan. 2008. 59. 11. 903-910
-
喜多記子, 岡本麻衣, 長尾慶子, 大倉洋代. スペルト小麦で作られたベーグルパンの調理性と力学特性. 東京家政大学紀要. 2008. 48. 1-6
-
NAGAO Keiko, KITA Noriko, MIKAMI Ayako. Effects of Eco-Cooking Seminar on Students Majoringin Home Economics Education. Journal of the Japan Association of Home Economics Education. 2007. 50. 3. 176-183
-
NAGAO Keiko, KITA Noriko. Preparation for Japonica rice Noodles and Studies on their Mechanical Properties and Sensory Evaluations. Journal of JSAM. 2007. 69. 2. 17-21
-
喜多記子, 植草貴英, 田代直子, 長尾慶子, 中津川かおり, HA Tran Thi. ジャポニカ種米粉麺の力学的特性および官能評価. 日本食品科学工学会誌. 2006. 53. 5. 261-267
more...
Lectures and oral presentations (18):
-
エコ・クッキング教育による行動項目別CO2削減効果
(日本調理科学会平成20年度大会 2008)
-
砂糖の種類及び加熱操作がスペルト小麦パンの物性と抗酸化性に及ぼす影響
(日本調理科学会平成20年度大会 2008)
-
The reductive effect of “Eco-Cooking” practices on CO2 emissions
(21thIFHE(第21回国際家政学会) 2008)
-
調理の過程での行動項目別に検討したCO2削減効果
(日本家政学会平成20年度大会 2008)
-
日本で製粉されたスペルト小麦で調製したベーグルパンの力学特性と調理性の検討
(日本家政学会平成20年度大会 2008)
more...
Education (2):
- - 2003 Tokyo Kasei University Graduate Course Faculty of Home Economics
- - 2001 Tokyo Kasei University Faculty of Home Economics Department of Food and Nutrition
Professional career (2):
- 修士(家政学) (東京家政大学)
- 博士(学術) (東京家政大学)
Work history (2):
- 2007 - 2008 Tokyo Kasei University
- 2003 - 2007 Tokyo Kasei University
Association Membership(s) (5):
日本家庭科教育学会
, 日本食品科学工学会
, 日本食生活学会
, 日本家政学会
, 日本調理科学会
Return to Previous Page