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J-GLOBAL ID:200901036031865096   Update date: Feb. 01, 2024

Sugaya Sumiko

スガヤ スミコ | Sugaya Sumiko
Affiliation and department:
Job title: Professor
Research field  (2): Molecular biology ,  Horticulture
Research theme for competitive and other funds  (3):
  • 2018 - 2023 温帯落葉果樹休眠芽における情報伝達機構の解明-ROSの機能とその制御-
  • 2016 - 2021 国産果実の新たな需要を喚起する育種素材の創出および加工技術の開発
  • 2007 - 2009 山椒葉の保存中に発生する変色の原因究明とその対策
Papers (99):
  • Hui, XUE, 瀬古澤, 由彦(生命, 菅谷, 純子. Effects of Gibberellin and Abscisic Acid on Fruit Quality and Aromatic Compound Formation during Fruit Development in ‘Kyoho’ Grapes (Vitis vinifera L.×Vitis labrusca L.). Environmental Control in Biology. 2022. 60. 67-78
  • Pola, Wissanee, Sugaya, Sumiko, Srilaong, Vari, Wongs-Aree, Chalermchai, Photchanachai, Songsin. Color appearance and physico-chemical changes in dried chili as affected by modified atmosphere packaging and temperature during storage. JOURNAL OF FOOD PROCESSING AND PRESERVATION. 2021. 45. 11
  • Phornvillay, S, Pongprasert, N, Sugaya, S, Srilaong, V. Low temperature conditioning reduces chilling injury incidence in okra (Abelmoschus esculentus L.) pods. FRUITS. 2021. 76. 4. 191-200
  • Pongprasert, Nutthachai, Srilaong, Vari, Sugaya, Sumiko. An alternative technique using ethylene micro-bubble technology to accelerate the ripening of banana fruit. SCIENTIA HORTICULTURAE. 2020. 272
  • Pola, Wissanee, Sugaya, Sumiko, Photchanachai, Songsin. Influence of Postharvest Temperatures on Carotenoid Biosynthesis and Phytochemicals in Mature Green Chili (Capsicum annuum L.). ANTIOXIDANTS. 2020. 9. 3. 203-216
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Books (15):
  • 農耕と園芸
    2018
  • 農耕と園芸
    2018
  • 農耕と園芸
    2018
  • 農耕と園芸
    2018
  • 農耕と園芸
    2018
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Lectures and oral presentations  (35):
  • ニホンナシ‘豊水’の樹体ジョイント仕立てにおける連結部切断処理が果実品質の均一性に与える影響
    (令和4年度園芸学会春季大会 2022)
  • 官能評価と機器分析によるブドウ香気に関わる揮発性物質の探索
    (令和3年度園芸学会秋季大会 2021)
  • ブドウの香気プロファイリングと官能評価について
    (園芸学会令和3年度秋季大会 公開シンポジウム「果樹の香り戦略:果実香気成分のプロファイリングと品種育成」 2021)
  • ブルーベリー種間雑種系統への植物成長調節剤処理による単為結果性機構の解析
    (令和3年度園芸学会春季大会 2021)
  • ヒートショック処理がラズベリー果実‘インディアンサマー’のアントシアニンおよび香気成分に与える影響
    (令和2年度園芸学会春季大会 2020)
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Education (3):
  • 1990 - 1995 University of Tsukuba Graduate School, Division of Biological Science Plant Physiology
  • 1988 - 1990 University of Tsukuba Graduate School, Division of Environmental Science
  • - 1988 University of Tsukuba Second Cluster of College College of Biological Sciences
Work history (4):
  • 2008/04 - 2013/03 University of Tsukuba Associate professor
  • 2001/04 - 2008/03 University of Tsukuba lecturer
  • 1998/04 - 2001/03 University of Tsukuba research assistant
  • 1995/04 - 1998/03 Japan Society for the Promotion of Science Postdoctorial position
Committee career (25):
  • 2020/01 - 2022/12 園芸学会 代議員
  • 2020/03 - 2022/03 国立研究開発法人科学技術振興機構 SSH支援推進委員会/支援推進委員
  • 2020/01 - 2021/12 園芸学会 男女共同参画対応委員
  • 2020/01 - 2021/12 園芸学会 理事
  • 2020/12 - 2021/11 独立行政法人日本学術振興会 科学研究費委員会専門委員
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Awards (1):
  • 2019/07 - 独立行政法人日本学術振興会 平成30年度特別研究員等審査会専門委員(書面担当)表彰 特別研究員等書面審査における表彰
Association Membership(s) (6):
International Society for Horticultural Science ,  THE JAPANESE SOCIETY FOR CHEMICAL REGULATION OF PLANTS ,  The Molecular Biology Society of Japan ,  THE BOTANICAL SOCIETY OF JAPAN ,  THE JAPANESE SOCIETY OF PLANT PHYSIOLOGISTS ,  THE JAPANESE SOCIETY FOR HORTICULTURAL SCIENCE
※ Researcher’s information displayed in J-GLOBAL is based on the information registered in researchmap. For details, see here.

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