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J-GLOBAL ID:200901039872498348   Update date: Jan. 17, 2024

Fukai Yasuko

フカイ ヤスコ | Fukai Yasuko
Affiliation and department:
Job title: Professor
Other affiliations (1):
Research field  (2): Polymer chemistry ,  Home economics, lifestyle science
Research keywords  (6): 天然高分子ゲルの機能性 ,  食文化 ,  調理科学 ,  Food Culture ,  Polymer Property ,  Cookery Science
Research theme for competitive and other funds  (6):
  • 2004 - Basic Research on the Forms and History of Confectionary Wood Patterns
  • 2001 - Basic Research of the Confectionary Culture of Kanazawa of the Edo Period
  • 1995 - Basic Research of Mechanical Properties and Swelling Behavior of Konjac Glucomannan / κ-Carrageenan Gels and Sols
  • 乳幼児における食育の必要性
  • 富山の暮らしの視点からみた菓子木型の変遷
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MISC (52):
  • 深井康子. 明治前期の日本海交易における菓子および菓子原材料ー北陸諸港を中心にー. 富山短期大学紀要. 2009. 44. 11-21
  • 深井康子. 信仰に息づく富山のくらしの視点からみた菓子木型の変遷. 会誌 食文化研究. 2007. 3. 31-38
  • 深井 康子. 食をめぐる最近の問題と栄養教諭制度をめぐって. 家庭科教育. 2004. 78. 8. 11-15
  • 近世金沢の菓子文化の基礎研究(1)-鶴村日記にみる菓子資料(上)-. 富山短期大学紀要. 2002. 37, 1-17
  • Basic Research of the Confectionary Culture of Kanazawa of the Edo Period. Journal of Toyama College. 2002. 37, 1-17
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Works (8):
  • 規格外ジャンボ西瓜を活用した製造加工の開発
    2009 -
  • 菓子木型の研究
    2004 -
  • コンニャクグルコマンナンノカラギーナン混合系ゲルの力学特性
    1998 - 2000
  • Mechanical Properties of Konjac Glucomannan/Carrageennan Mixed Gel
    1998 - 2000
  • 富山のくらし研究
    1992 - 2000
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Education (6):
  • - 1999 Toyama Prefectural University Graduate School of Engineering
  • - 1999 Toyama Prefectural University Graduate School, Division of Engineering Department of Mechanical Systems Engineering
  • - 1978 Japan Women's University Graduate School of Human Sciences and Design
  • - 1978 Japan Women's University Graduate School, Division of Home Economics Food Nutrision
  • - 1976 Japan Women's University Faculty of Human Sciences and Design Department of Food and Nutrition
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Professional career (2):
  • domestic science master's degree (Japan Women's University)
  • 工学博士 (富山県立大学)
Committee career (2):
  • 1998 - 日本咀嚼学会 評議員
  • 日本咀嚼学会評議員
Association Membership(s) (5):
日本栄養・食糧学会 ,  日本家政学会 ,  日本咀嚼学会 ,  高分子学会 ,  日本調理科学会
※ Researcher’s information displayed in J-GLOBAL is based on the information registered in researchmap. For details, see here.

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