Rchr
J-GLOBAL ID:200901040310383406
Update date: Jan. 30, 2024
MATSUNAGA Fujihiko
マツナガ フジヒコ | MATSUNAGA Fujihiko
Contact this researcher
You can send email directly to the researcher.
Affiliation and department:
Toyo College of Food Technology Department of Food Packaging Technology
About Toyo College of Food Technology Department of Food Packaging Technology
Search "Toyo College of Food Technology Department of Food Packaging Technology"
Detailed information
Job title:
Professor
Research field (1):
Food sciences
Research keywords (7):
Heat Sterilization
, Aseptic Filling
, Food Microbiology
, 包装食品
, 芽胞
, 微生物学
, Microbiology
Research theme for competitive and other funds (1):
2006 - 2007 超好熱古細菌パイロコッカスを用いた真核生物型DNA複製分子装置の試験管内再構成
Papers (28):
Matsunaga Fujihiko, Shimada Takaki, Inatsu Sakiko. Characteristics of Thermo-Acidophilic Bacilli Strain Isolated from Agave Syrup. Japanese Journal of Food Microbiology. 2021. 38. 1. 9-12
Inhibitory effect of emulsifier on the growth of Clostridium pasteurianum. 2020. 5. 25-27
Inatsu Sakiko, Aoki Sena, Matsunaga Fujihiko. Survey of Microbial Contamination in a Confectionery Plant at Full Operating and Non-operating Period. Japanese Journal of Food Microbiology. 2018. 35. 3. 149-153
稲津早紀子, 松永藤彦. 蛍光ハンドローションを用いた手洗い教室. 東洋食品工業短期大学紀要. 2017. 4. 23-24
稲津早紀子, 竹谷早稀, 松永藤彦. Characterization of Paenibacillus spp. Isolated from Spoiled Corn Paste. 日本食品微生物学会雑誌. 2017. 34. 2. 126-130-130
more...
MISC (51):
松永藤彦, 古谷文菜, 黒木美紗希, 稲津早紀子. 緑茶由来カテキンによるBacillus licheniformisの増殖抑制機構. 日本防菌防ばい学会年次大会要旨集. 2015. 42nd. 119
稲津早紀子, 松永藤彦. アセプティック飲料製造施設から分離された微生物の性状解析. 日本防菌防ばい学会年次大会要旨集. 2015. 42nd. 124
松永藤彦. 缶詰と極限環境微生物. 生物工学会誌. 2014. 92. 9. 514-514
松永 藤彦, 福島 博, 朝賀 昌志. Reports on Freshman Camp : Stimulation of communication and hands-on experience of food processing. 東洋食品工業短期大学紀要 = Bulletin of Toyo College of Food Technology. 2013. 2. 25-29
松永藤彦. 極限環境下におけるヒトと微生物の攻防. 東洋食品工業短期大学紀要. 2012. 1. 22-26
more...
Patents (2):
ORIGIN OF REPLICATION IN THE HYPERTHERMOPHILIC PYROCOCCUS ARCHEA AND ITS APPLICATIONS
ORIGIN OF REPLICATION IN THE HYPERTHERMOPHILIC PYROCOCCUS ARCHEA AND ITS APPLICATIONS
Books (3):
実践微生物制御による食品衛生管理 : 食の安全管理からHACCPの現場対応まで
エヌ・ティー・エス 2020 ISBN:9784860436926
ボトリングテクノロジー : 飲料製造における充塡技術と衛生管理
エヌ・ティー・エス 2019 ISBN:9784860436179
「ゲノムの複製と分配」p.55-p.60 古細菌におけるDNA複製開始機構
シュプリンガー・フェアラーク東京 2002 ISBN:9784431709770
Education (2):
- 1999 Kyoto University
- 1997 Kyoto University
Professional career (1):
PhD (Kyoto University)
Awards (1):
2007 - 極限環境微生物学会 研究奨励賞
Association Membership(s) (3):
日本食品微生物学会
, 極限環境微生物学会
, 日本防菌防黴学会
※ Researcher’s information displayed in J-GLOBAL is based on the information registered in
researchmap
.
For details, see here
.
Return to Previous Page
TOP
BOTTOM