Rchr
J-GLOBAL ID:200901040514438552   Update date: Aug. 08, 2022

Matsumoto Hisashi

マツモト ヒサシ | Matsumoto Hisashi
Affiliation and department:
Job title: Professor
Research field  (3): Pharmaceuticals - health and biochemistry ,  Biochemistry ,  Green/sustainable/environmental chemistry
Research keywords  (3): 健康影響 ,  環境衛生 ,  食品衛生
Research theme for competitive and other funds  (6):
  • (5)食品中のメイラード反応の促進又は抑制する物質の探索と生体影響の解明
  • (4) 食品中のアレルゲン表示に係わる問題の調査研究
  • (3) 食品を介した汚染物質の摂取量調査
  • (2) 生活環境中有機物質の生物アッセイによる評価
  • (1) 生活環境中の有機汚染物質の分析
Show all
MISC (67):
Books (2):
  • 食品衛生学ー食品の安全性ー (分担執筆)
    学文社 2011
  • 講座簡明栄養学必携, 食品衛生学・食品加工学, 第六巻 (分担執筆)
    技術出版 1988
Lectures and oral presentations  (12):
  • トータルダイエット試料による保存料の一日摂取量
    (薬学会九州支部大会第25回研究発表会 2008)
  • 紫外線吸収剤及びその関連化合物によるエストロゲン様作用
    (日本食品化学学会第10回学術講演会 2004)
  • 大気浮遊粉じん中のビスフェノールAの検出と多環芳香族炭化水素との相関.
    (日本薬学会第122回研究発表会 2002)
  • MCF-7細胞増殖を誘発する大気浮遊粉じん中のビスフェノールA
    (環境ホルモン学会第4回研究発表会 2001)
  • 柑橘類中のイマザリルとその代謝物の簡易同時分析法
    (日本食品衛生学会第76回学術講演会 1998)
more...
Works (2):
  • 日常食中の汚染物の摂取量調査研究 (厚生労働科学研究の協力研究者)
    1977 - 2011
  • 食品中の汚染物質分析の精度管理事業 (厚生科学研究の分担協力)
    1980 - 1986
Education (2):
  • Kyoto University Faculty of Pharmaceutical Sciences
  • Kyoto University
Professional career (1):
  • 薬学博士
Work history (8):
  • Beppu University Graduate School of Food and Nutrition
  • Beppu University Faculty of Food Science & Nutrition, Department of Food & Nutrition
  • 客員研究員派遣(米国ウェストヴァージニア大学ロバート C.バードヘルスサイエンスセンター微生物学・免疫学研究室 John B. Barnett教授)
  • Osaka University of Pharmaceutical Sciences
  • Setsunan University
Show all
Association Membership(s) (4):
日本内分泌攪乱化学物質学会 ,  日本食品化学学会 ,  日本食品衛生学会 ,  日本薬学会
※ Researcher’s information displayed in J-GLOBAL is based on the information registered in researchmap. For details, see here.

Return to Previous Page