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J-GLOBAL ID:200901040871668884   Update date: Jun. 09, 2020

Hayakawa Shigeru

ハヤカワ シゲル | Hayakawa Shigeru
Affiliation and department:
Job title: Professor
Research field  (1): Food sciences
Research keywords  (6): 食品安全性 ,  タンパク質 ,  食品科学 ,  Food Safety ,  Protein ,  Food Science
Research theme for competitive and other funds  (4):
  • 2005 - さぬきブランド食品の開発
  • 2005 - Development of Sanuki brand food products
  • 1971 - 卵白塩基性タンパク質の構造と機能の解析
  • 1971 - Structures and functions of egg white basic proteins
MISC (40):
Patents (3):
  • 希少糖プシコースを用いたメイラード反応修飾卵白タンパク質およびその食品への使用
  • 希少糖によるラクトパーオキシターゼの阻害と利用
  • 希少糖D-アロースとα-ラクトアルブミンのメイラード反応複合体
Books (5):
  • 希少糖の特徴と食品利用の可能性
    ジャパンフードサイエンス 2009
  • 希少糖D-プシコースの食品への利用
    生物工学会誌 2008
  • メイラード反応産物の糖特異性と抗酸化性
    生体の科学 2007
  • 機能性糖質素材の開発と食品への応用・希少糖D-プシコースの生産および食品素材としての可能性
    シーエムシー出版 2005
  • 食品工業・新規糖質素材としての希少糖の生産と食品分野への利用の可能性
    光琳 2005
Lectures and oral presentations  (2):
  • ニワトリ卵白リゾチーム-糖複合体の機能性
    (日本農芸化学会2007年度中四国・西日本支部合同大会 2007)
  • 低温細菌由来コラーゲン分解酵素の精製と性質
    (日本農芸化学会2007年度中四国・西日本支部合同大会 2007)
Works (1):
  • 佃煮の高品質化と高付加価値化に関する研究
    2005 - 2012
Education (2):
  • - 1977 Nagoya University
  • - 1971 Nagoya University School of Agricultural Sciences
Committee career (4):
  • 2009 - 2010 日本農芸化学会 中四国支部支部長
  • 2009 - 2010 Japan Society for Bioscience, Biotechnology and Agrochemistry. Director, Chushikoku-Branch
  • 2001 - International Society of Rare Sugars Secretary General
  • 2001 - International Society of Rare Sugars Secretary General
Association Membership(s) (5):
International Society of Rare Sugars ,  日本農芸化学会 ,  International Society of Rare Sugars ,  Biotechnology and Agrochemistry. ,  Japan Society for Bioscience
※ Researcher’s information displayed in J-GLOBAL is based on the information registered in researchmap. For details, see here.

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