Rchr
J-GLOBAL ID:200901040914185904   Update date: Jul. 24, 2023

Masako Takada

Masako Takada
Research field  (2): Polymer chemistry ,  Food sciences
Research keywords  (4): polymerphysics ,  bound water ,  食品中の水の状態 ,  foodphysics
Papers (40):
MISC (6):
  • 高田昌子, 室賀嘉夫, 伊掛浩輝, 清水繁. カルボキシメチルアミロースの水溶液中のコンフォメーション. KEK Proceedings (Web). 2016. 2016-2
  • 長内悠, 内藤大輝, 伊掛浩輝, 高田昌子, 清水繁. アルギン酸ナトリウムを添加した米粉パンの食品物性. 日本大学理工学部学術講演会予稿集(CD-ROM). 2014. 58th
  • 大澤雄貴, 内田建太, 小出優一郎, 伊掛浩輝, 高田昌子, 室賀嘉夫, 栗田公夫, 清水繁. ポリ乳酸ステレオコンプレックス/シリカハイブリッドフィルムのモルフォロジー. 高分子学会予稿集(CD-ROM). 2013. 62. 2
  • 大澤雄貴, 遠山康平, 小出優一郎, 伊掛浩輝, 高田昌子, 室賀嘉夫, 栗田公夫, 清水繁. ポリ乳酸ステレオコンプレックス/シリカハイブリッドフィルムの調製と微細構造. 高分子学会予稿集(CD-ROM). 2013. 62. 1
  • 大澤雄貴, 内田建太, 小出優一郎, 和田香織, 伊掛浩輝, 伊掛浩輝, 高田昌子, 室賀嘉夫, 栗田公夫, 清水繁, et al. 3次元ネットワーク構造を有するポリ乳酸ステレオコンプレックス/シリカハイブリッドフィルムの作製(II). ポリマー材料フォーラム講演予稿集. 2013. 22nd
more...
Books (2):
  • 食品工学入門 食品製造・保存の考え方
    アイ・ケイ・コーポレーション 2005 ISBN:4874922368
  • 化学 第2版
    建帛社 1998 ISBN:4767946328
Lectures and oral presentations  (60):
  • カルボキシメチルアミロースの水溶液中のコンフォメーション
    (高エネルギー加速器研究機構PF研究会 2016)
  • 河川に設置した浮体式災害時医療支援システムの津波中における挙動予測に関する基礎的研究
    (第25回海洋工学シンポジウム 2015)
  • 透析センターとして運用する災害時医療支援浮体の適地選定に関する検討
    (第25回海洋工学シンポジウム 2015)
  • 透析センターとして運用する災害時医療支援浮体の運用方法および平面計画に関する検討
    (第25回海洋工学シンポジウム 2015)
  • 災害時医療支援浮体の初期構造計画に関する基礎的研究
    (平成27年度日本沿岸域学会研究討論会 2015)
more...
Education (4):
  • 1991 - 1994 Nihon University Graduate School Division of Science and Engineering Industrial Chemistry
  • 1988 - 1991 Nihon University Graduate School Division of Science and Engineering Industrial Chemistry
  • 1977 - 1981 Science University of Tokyo Faculty of Science, Division 2 数学科
  • 1972 - 1976 Kyoritsu Women's University Faculty of Home Economics 食物学科食物学専攻
Professional career (1):
  • 博士(工学) (日本大学)
Work history (4):
  • 2019/04 - 現在 Nihon University College of Science and Technology
  • 2017/04 - 2019/03 Nihon University Junior College
  • 2013/04 - 2017/03 Nihon University Junior College (Funabashi Campus)
  • 2009/04 - 2013/03 Nihon University Junior College (Funabashi Campus)
Association Membership(s) (5):
日本食品工学会 ,  日本食品科学工学会 ,  日本油化学会 ,  高分子学会 ,  日本化学会
※ Researcher’s information displayed in J-GLOBAL is based on the information registered in researchmap. For details, see here.

Return to Previous Page