Rchr
J-GLOBAL ID:200901041495465027
Update date: Apr. 12, 2024
Iwamori Hajime
イワモリ ハジメ | Iwamori Hajime
Affiliation and department:
Research field (1):
Food sciences
Research keywords (5):
テクスチャ
, とろみ調整食品
, 嚥下調整食
, 食品科学・栄養科学
, Food Science and Nutritional Chemistry
Research theme for competitive and other funds (10):
- 2023 - 2027 レオロジーの異なる炭酸飲料による嚥下機能への刺激効果の解明
- 2021 - 2025 サルコペニア嚥下機能低下高齢者口腔栄養双方向プログラムの実証研究
- 2019 - 2023 とろみ食品の嚥下調整食への展開に向けた実証的研究
- 2014 - 2019 Research on the form of phosphorus containing in the food for the nutritional management of chronic kidney disease patients
- 2013 - 2017 Development of a new notation for use of thickening agents
- 2010 - 2014 Food evaluation based on activity patterns of the masticatory muscles during chewing - influence of flavor.
- 2008 - 2011 Analyses of facial expression muscle activity for evaluation of foods.
- 2007 - 2010 Establishment of a food evaluation method based on muscle activity patterns during chewing.
- ソーセージの品質と消費者嗜好の関係
- Relations between the quality of the sausage and consumer preference
Show all
Papers (37):
-
岩森 大, 石井 穂乃香, 澁谷 顕一. 研究者の最新動向 様々な呈味成分を活用したとろみ調整液の口腔内感覚. Precision Medicine. 2023. 6. 13. 1087-1090
-
岩森 大, 稲葉 洋美, 永井 徹, 澁谷 顕一. とろみ調整食品における摂取時の口腔内感覚と摂食嚥下の機能維持へ向けた活用. Precision Medicine. 2023. 6. 9. 753-757
-
永井 徹, 岩森 大, 伊藤 加代子. 前期高齢者と後期高齢者におけるサルコペニアリスクと口腔状態の検討. 日本摂食・嚥下リハビリテーション学会雑誌. 2022. 26. 3. S226-S226
-
岩森 大, 澁谷 顕一, 永井 徹, 稲葉 洋美. 嚥下障害予防に向けた固形食へのとろみ付与効果. Agricultural biotechnology. 2022. 6. 2. 139-143
-
岩森大, 岩森大, 澁谷顕一, 澁谷顕一, 稲葉洋美, 稲葉洋美. Effect of texture-improved take-out menus and their impact on eating. 地域ケアリング. 2022. 24. 1
more...
MISC (26):
-
岩森 大, 片野 佑美, 川見 友恵, 宮岡 洋三, 井上 誠. 市販炭酸飲料へのとろみ付与による炭酸刺激感の影響. 日本摂食・嚥下リハビリテーション学会雑誌. 2021. 25. 3. S195-S195
-
岩森 大, 澁谷 顕一, 稲葉 洋美. テイクアウトメニューにおけるテクスチャ改善が喫食時評価に及ぼす影響. 新潟医療福祉学会誌. 2021. 21. 1. 77-77
-
岩森 大, 田中 智美, 西山 かすみ, 寺尾 幸子, 井上 誠. ゲル化剤を用いて調整した嚥下調整食パンの検討. 日本口腔リハビリテーション学会雑誌. 2019. 32. 1. 72-73
-
岩森 大, 石井 深雪, 斎藤 真理奈, 佐藤 今日子, 寺尾 幸子, 井上 誠. キザミ食へのとろみ付与により咀嚼嚥下に及ぼす影響. 日本摂食・嚥下リハビリテーション学会雑誌. 2019. 23. 3. S195-S195
-
宮岡 洋三, 宮岡 里美, 岩森 大. 果汁風味の認知時間に及ぼす咀嚼周期の影響. 日本味と匂学会誌. 2018. 第52回大会Proceeding集. S127-S128
more...
Education (2):
- - 2001 Tokyo University of Agriculture
- - 2001 Tokyo University of Agriculture
Professional career (1):
Association Membership(s) (3):
日本官能評価学会
, 日本調理科学会
, 日本摂食嚥下リハビリテーション学会
Return to Previous Page