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J-GLOBAL ID:200901041823447961   Update date: Mar. 19, 2024

Miura Hirohito

ミウラ ヒロヒト | Miura Hirohito
Affiliation and department:
Job title: Associate Professor
Homepage URL  (1): http://w3.hal.kagoshima-u.ac.jp/dental/physiol/oralphysiology/taste_unit.html
Research field  (5): Clinical pharmacy ,  Physiology ,  Food sciences ,  Cell biology ,  Molecular biology
Research keywords  (3): 細胞分化 ,  味覚 ,  taste bud
Research theme for competitive and other funds  (10):
  • 2023 - 2026 味蕾細胞の機能消失と細胞死
  • 2020 - 2023 味蕾基底細胞の再定義:「細胞型分化の解明」と「味蕾オルガノイド評価系の確立」
  • 2017 - 2020 Molecular mechanisms of taste bud cell differentiation: Transcription factors regulating gustatory function over Type I, II, III cells in taste buds.
  • 2014 - 2017 Mechanisms of taste bud cell differentiation/ Establishment of cell culture system from postmitotic taste bud precursor cells
  • 2011 - 2013 Cell differentiation from basal cell to taste bud: Conditional recombination approach
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Papers (78):
  • 三浦裕仁, 小栁江梨子, 小野瑞祈. 味蕾細胞のターンオーバーの仕組みを理解する. 鹿児島県歯科医師会会報. 2022. 160. 10-12
  • Masahiro Heima, Lin Ying-Chu, Hirohito Miura, Hiroko Indo, Yoshihiro Nishitani. Promising effects of an online studying abroad program with cultural exchange. Journal of Dental Education. 2021
  • Eriko Koyanagi-Matsumura, Hirohito Miura, Mitsuru Saito, Shuitsu Harada. Type II/III cell composition and NCAM expression in taste buds. Cell and Tissue Research. 2021. 385. 3. 557-570
  • Eriko Koyanagi-Matsumura, Hirohito Miura, Mitsuru Saito, Shuitsu Harada. Taste bud-associated expression of fibroblast growth factors in the circumvallate papillae in adult mice. Journal of South Kyushu Dental Society. 2020. 2. 1. 1-11
  • Changes of gustatory preference with age in the rat. 2015. 35. 35. 11-19
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MISC (31):
Books (2):
  • 食品大百科事典
    朝倉書店 2001 ISBN:4254430787
  • 食品機能研究法
    光琳 2000 ISBN:4771200041
Lectures and oral presentations  (27):
  • 正常な味覚が維持されるしくみ:味蕾細胞のターンオーバー
    (第30回日本産業衛生学会全国協議会 シンポジウム4 (産業歯科保険部会企画) 2020)
  • 味蕾細胞分化の調節因子
    (第61回歯科基礎医学会 メインシンポジウム2 (味覚の新たな方向性) 2019)
  • 味蕾細胞分化の制御機構
    (第62回歯科基礎医学会 メインシンポジウム1 (味覚の新知見:発生から認知、行動表出まで) 2020)
  • 味蕾細胞分化の調節因子
    (日本解剖学会 第75回歯九州支部学術集会 特別講演 2019)
  • 味細胞成熟分化の調節
    (第17回国際シンポジウム“味覚嗅覚の分子神経機構 2018)
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Education (2):
  • 1989 - 1994 Tohoku University Graduate School of Science
  • 1984 - 1988 Tohoku University Faculty of Science
Professional career (1):
  • 博士(理学)
Work history (6):
  • 2005/04 - 現在 鹿児島大学 大学院医歯学総合研究所 准教授
  • 2009/05 - 2010/05 コロラド大学 医学部 Senior Research Associate
  • 2001/04 - 2005/03 National Food Research Institute Senior Researcher
  • 2000/04 - 2001/03 独立行政法人 食品総合研究所 主任研究官
  • 1997/04 - 2001/03 Ministry of Agriculture, Forestry and Fisheries
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Awards (1):
  • 2007/07 - 日本味と匂学会研究奨励賞
Association Membership(s) (3):
歯科基礎医学会 ,  日本味と匂学会 ,  THE PHYSIOLOGICAL SOCIETY OF JAPAN
※ Researcher’s information displayed in J-GLOBAL is based on the information registered in researchmap. For details, see here.

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