Rchr
J-GLOBAL ID:200901042561728782   Update date: Sep. 28, 2022

Ueji Toshio

ウエジ トシオ | Ueji Toshio
Affiliation and department:
Job title: Professor
Homepage URL  (1): http://wwww.brs.nihon-u.ac.jp/~fec/03/
Research field  (2): Agricultural sociology ,  Agricultural and food economics
Research theme for competitive and other funds  (4):
  • 2001 - 食品企業の研究開発と製品差別化戦略
  • 2001 - Diversification Strategies of Food Processing Industries and Affiliated Company
  • 2000 - 農産物および加工食品の輸入増加が我が国産業に及ぼす影響
  • 2000 - Analysing Production Structure in Food Processing
MISC (39):
  • 上路 利雄. 食料自給率向上に向けた食品製造業の一つの展開方向. 食品経済研究. 2004. 32. 5-20
  • 立花 広記, 上路 利雄. 家計調査データからみた食料需要の近年の動向とその特徴 -需要の所得弾力性・価格弾力性の計測を中心として-. 食品経済研究. 2004. 32. 72-104
  • 自治体主導型第3セクターによる地域振興への取り組み-秋田県皆瀬ムラノ事例を中心に-. 食品経済研究. 2004. 32. 132-148
  • 田崎 義浩, 上路 利雄, 安村 碩之. 自治体主導による内発的地域活性化への取り組みー新潟県黒川村における観光開発と農産加工の事例ー. 食品経済研究. 2003. 31. 86-104
  • TASAKI Yoshihiro, UEJI Toshio, YASUMURA Hiroyuki. A Local Public Enterprise as a Vehicle for Endogenous Rural Development : A Case of Kurokawa-mura, Niigata Prefecture in Japan. Journal of agricultural development studies. 2003. 14. 2. 36-43
more...
Books (13):
  • 食品産業の産業組織論的研究
    農論統計協会 2004
  • 原料野菜の輸入と契約栽培
    『戦略的農業のための意思決定』に所収 農林統計協会 1997
  • アグリビジネス
    富民協会 農業経済研究の動向と展望 1996
  • 食料の需要と価格
    新食料経済学 1994
  • Demand and Price of Food
    New Food Economics 1994
more...
Education (1):
  • - 1967 東京教育大学 農学部 農村経済学科
Professional career (1):
  • 農学博士 (京都大学)
Association Membership(s) (4):
日本農業経済学会 ,  日本農業経営学会 ,  地域農林経済学会 ,  日本フードシステム学会
※ Researcher’s information displayed in J-GLOBAL is based on the information registered in researchmap. For details, see here.

Return to Previous Page