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J-GLOBAL ID:200901044938026187   Update date: Feb. 26, 2024

Yamasaki Masayuki

ヤマサキ マサユキ | Yamasaki Masayuki
Affiliation and department:
Research field  (2): Food sciences ,  Structural biochemistry
Research keywords  (7): UFB ,  アミノトランスフェラーゼ ,  和ばらの科学 ,  アルギン酸リアーゼ ,  セリンプロテアーゼインヒビター ,  X線結晶構造解析 ,  構造生物学
Research theme for competitive and other funds  (7):
  • 2022 - 2026 長鎖脂肪酸とその細胞への取り込みを担う受容体の特異的結合相互作用の立証
  • 2019 - 2022 哺乳動物鼻腔内における脂肪/蝋香調を持つ食品有香成分の捕捉・認識機序の解明
  • 2016 - 2019 クラスBスカベンジャー受容体による脂肪酸およびその関連物質の認識機構の解明
  • 2015 - 2017 食物アレルギー問題を救済する魔法はあるか?
  • 2014 - 2017 構造生物学的手法による神経変性病治療薬開発のための新しい戦略
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Papers (45):
  • Tetsuya Masuda, Mamoru Suzuki, Masayuki Yamasaki, Bunzo Mikami. Subatomic structure of orthorhombic thaumatin at 0.89 Å reveals that highly flexible conformations are crucial for thaumatin sweetness. Biochemical and biophysical research communications. 2024. 703. 149601-149601
  • Tetsuya Masuda, Kyohei Okubo, Seiki Baba, Mamoru Suzuki, Fumito Tani, Masayuki Yamasaki, Bunzo Mikami. Structure of thaumatin under acidic conditions: Structural insight into the conformations in lysine residues responsible for maintaining the sweetness after heat-treatment. Food Chemistry. 2022. 389. 132996-132996
  • Hisayo Mizuno, Taro Suzuki, Fumio Miura, Akika Ueda, Risako Shimada, Rika Ozawa, Hanae Yamazaki, Tohru Fushiki, Kaori Shiojiri, Masayuki Yamasaki. Effects of Rose Fragrance: Subjective and Objective Effects Based on Age. AROMA RESEARCH. 2022. 23. 1. 74-81
  • Masayuki Yamasaki, Yosuke Sumida, Yoshiaki Nishiya, Shinya Kumagai, Toshihide Yamada, Masayuki Azuma. Protein Engineering of d -Succinylase from Cupriavidus sp . for d -Amino Acid Synthesis and the Structural Implications. Advanced Synthesis & Catalysis. 2021. 363. 20. 4770-4778
  • Satoshi TSUZUKI, Yusaku KIMOTO, Masayuki YAMASAKI, Tatsuya SUGAWARA, Yuki MANABE, Kazuo INOUE, Tsutomu SASAKI. Assessment of direct binding interaction between CD36 and its potential lipid ligands using a peptide mimic of the receptor labeled with a fluorophore. Biomedical Research. 2021. 42. 5. 181-191
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MISC (6):
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Books (1):
  • 生化学
    南江堂 2019 ISBN:9784524241828
Lectures and oral presentations  (21):
  • 食物アレルギー問題の解決に電磁波照射は利用できるか
    (2015)
  • アンチトリプシン凝集体の構造平衡とその毒性評価
    (2014)
  • セルピンの凝集について
    (国際インドネシア化学会議2014 2014)
  • 卵の保存がオボアルブミンの特定の部位にD-Serineの産生を引き起こす
    (Dアミノ酸国際学会 2014)
  • セルピンの構造多様性と、それらの機能と機能不全
    (コッチ大学ー京都大学 国際シンポジウム 2013)
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Education (2):
  • 1997 - 2002 京都大学大学院 農学研究科 応用生命科学専攻
  • 1993 - 1997 Kyoto University Faculty of Agriculture
Professional career (1):
  • 博士(農学) (京都大学)
Work history (8):
  • 2020/04 - 現在 Ryukoku University Faculty of Agriculture Department of Food Nutrition
  • 2015/04 - 2020/03 Ryukoku University Faculty of Agriculture, Department of Food Nutrition
  • 2011/05 - 2014/03 京都大学 白眉センター・再生医科学研究所 細胞機能調節学分野 特定准教授
  • 2007/06 - 2011/04 英国ケンブリッジ大学 医学研究所 プロジェクト研究員
  • 2007/04 - 2007/04 Kyoto University Graduate School of Agriculture, Division of Agronomy and Horticultural Science
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Association Membership(s) (4):
日本生化学会 ,  タンパク質科学会 ,  日本農芸化学会 ,  THE JAPANESE SOCIETY OF NUTRITION AND DIETETICS
※ Researcher’s information displayed in J-GLOBAL is based on the information registered in researchmap. For details, see here.

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