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J-GLOBAL ID:200901044977298330   Update date: Jan. 30, 2024

Yoshida Hiroko

ヨシダ ヒロコ | Yoshida Hiroko
Affiliation and department:
Job title: Associate Professor
Research field  (1): Home economics, lifestyle science
Research keywords  (8): グルコマンナン ,  血糖値 ,  献立作成 ,  重量把握 ,  植物性食品 ,  栄養指導 ,  Nutrition Guidance ,  Food Service Management
Research theme for competitive and other funds  (3):
  • 2014 - 2017 EAP to Train Dieticians to Transmit Japanese Food and Food Culture to the World
  • 2011 - 2013 ESP for Dieticians: Needs Analysis and Materials Development
  • Study on Polyunsaturated Fatty Acids in Japanese
Papers (3):
MISC (17):
  • Yoshida Hiroko. The Effects of Introducing Extensive Reading: Preliminary Findings (Special Issue of the Faculty of Business Administration). Osaka Keidai ronshu. 2012. 63. 335-347
  • Yoshida Hiroko. Suggestions for University English Entrance Examination: From the Standpoint of Language Testing and World Englishes (Special Issue of the Faculty of Human Sciences; Studies Presented to Prof. Ryuichi Kobayashi on his Retirement). Osaka Keidai ronshu. 2012. 62. 95-102
  • Yoshida Hiroko. The Extensive Reading & Listening Manual (by Atsuko Takase) (Special Issue of the Faculty of Business Administration). Osaka Keidai ronshu. 2010. 61. 293-298
  • Yoshida Hiroko. Extensive Readings: Benefits and Tips for English Language Learning (Special Issue of the Faculty of Economics; Studies Presented to Prof. Saburo Honda on his Retirement). Osaka Keidai ronshu. 2010. 61. 133-143
  • Yoshida Hiroko. Analyzing English Placements Test: From the Perspectives of Language Testing (Special Issue of the Faculty of Economics; Studies Presented to Prof. Akira Shigemori on his Retirement). Osaka Keidai ronshu. 2009. 60. 93-103
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Books (1):
  • イラスト栄養教育・栄養指導論
    株式会社 東京教学社 2019
Lectures and oral presentations  (35):
  • 栄養士養成課程における献立作成に必要な重量把握能力の定着性に関する研究
    (第66回日本栄養改善学会学術総会 2019)
  • コンニャク精粉含有カップケーキの調製方法について
    (日本調理科学会2019年度大会 2019)
  • 栄養士養成課程における献立作成に必要な重量把握能力向上に関する研究(第2報)
    (第65回日本栄養改善学会学術総会 2018)
  • ペルー産薬用植物マカの更年期障害に対する改善効果(第2報)
    (日本薬学会第138年会 2018)
  • 栄養士養成課程における献立作成に必要な重量把握能力向上に関する研究
    (第64回日本栄養改善学会学術総会 2017)
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Education (2):
  • 1994 - 1997 九州大学大学院 農学研究科 食糧化学工学専攻
  • 1991 - 1993 Nakamura Gakuen University Graduate School of Nutritional Sciences Health and Nutritional Sciences doctoral course
Professional career (3):
  • 博士(農学) (九州大学)
  • 栄養科学修士 (中村学園大学)
  • Master(Nutrition) (Nakamura Gakuen University)
Work history (3):
  • 2011/04 - 2012/03 University of Hawaii
  • 1993/04 - 1993/10 Fukuoka Takano Hospital
  • 1988/07 - 1993/03 Mizuki Hospital
Committee career (2):
  • 2010/11 - 日本栄養改善学会 日本栄養改善学会評議員
  • 2008/04 - 2010/04 福岡県栄養士会福岡支部研究教育栄養士協議会代表
Association Membership(s) (1):
日本在宅栄養管理学会
※ Researcher’s information displayed in J-GLOBAL is based on the information registered in researchmap. For details, see here.

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