Rchr
J-GLOBAL ID:200901044994231222   Update date: Feb. 16, 2024

ABE Shin

アベ シン | ABE Shin
Affiliation and department:
Job title: Associate Professor
Research field  (1): Food sciences
Research keywords  (7): food processing ,  High-pressure treatment ,  aminopeptidase ,  パン ,  fish sauce ,  lactic bacterium ,  Enzyme technology
Papers (16):
more...
MISC (6):
  • 阿部 申・小林りか. 燻製工程における燻煙成分の効果. フードケミカル. 2016. 375. 7. 71-75
  • 荻原博和・岡田由美子・鈴木穂高・吉田麻利江・阿部申・道下正貴・畠山 仁. 高圧処理による畜産食品中の食中毒原因菌の不活化に関する研究. 2016. 83-92
  • 荻原博和・阿部申・岡田由美子・五十君靜信. 高圧処理による牛肝臓中のEscherichia coliの不活化に関する研究. 食品の安全確保推進研究事業 畜産食品の安全性に関する研究 平成26年度総括・分担研究報告書. 2015. 63-74
  • 阿部 申・小田宗宏. 乳酸菌による保健効果. 食品と容器. 2009. 50. 7. 380-386-386
  • 鈴木和威・阿部 申・川嶋 淳・内山裕道. 鹿油の物理的特性. 鹿資源利用開発調査研究平成10年度報告書. 1999. 54-70
more...
Lectures and oral presentations  (15):
  • ニジマス魚醤油から分離した細菌が産生するタンパク質及び脂質分解酵素の性質について
    (第66回 日本食品科学工学会大会 2019)
  • ニジマス魚醤油から分離した細菌が産生する酵素について
    (日本食品保蔵科学会第68回大会 2019)
  • Characterization of protease staphylococcus sp. W18 isolated from fermented fish sauce and effect of high-pressure treatment.
    (IUFOST 2018 INDIA 2018)
  • 凍結条件が異なる凍結乾燥食品の溶解挙動に関する研究
    (日本食品科学工学会平成30年度関東支部大会 2018)
  • 冷凍パン生地の品質劣化に対する添加油脂の影響
    (日本食品科学工学会平成30年度関東支部大会 2018)
more...
Education (2):
  • - 1994 Nihon University Graduate School, Division of Agriculture 食品工学
  • - 1992 Nihon University Faculty of Agriculture and Veterinary Medicine 食品工学
Work history (1):
  • 2005/04 - 現在 日本大学生物資源科学部
Association Membership(s) (3):
日本食品科学工学会 ,  日本農芸化学会 ,  日本食品保蔵科学会
※ Researcher’s information displayed in J-GLOBAL is based on the information registered in researchmap. For details, see here.

Return to Previous Page