Research field (5):
Food sciences
, Applied microbiology
, Biochemistry
, Green/sustainable/environmental chemistry
, Analytical chemistry
Research keywords (4):
生物工学
, 生物電気化学
, Bioengineering
, Bioelectrochemistry
Research theme for competitive and other funds (2):
2012 - 2013 リン酸カルシウムによる食品用水中の微生物除去
2009 - 2009 果汁飲料の低アレルゲン化
Papers (62):
三井俊, 近藤徹弥, 家田明音, 伊藤彰敏, 山本晃司, 原本直幸, 志水元亨, 加藤雅士. Simple and Rapid Measurement of Caproic Acid and Caprylic Acid in Sake by GC/MS. 日本醸造協会誌. 2022. 117. 12
間野博信, 筒井亜香音, 小野奈津子, 近藤徹弥. Effect of Brewing Period and Salt-Tolerant Yeast on Shiro-shoyu Quality. あいち産業科学技術総合センター研究報告. 2022. 11
間野博信, 鵜飼智穂, 小野奈津子, 近藤徹弥. Shiro-shoyu Brewing Characteristics of Wheat Produced in Aichi Prefecture. あいち産業科学技術総合センター研究報告. 2022. 11
近藤徹弥, 北澤優輔. Characteristics of Fermented Green Tea Made with a Symbiotic System of Yeast and Acetic Acid Bacteria. あいち産業科学技術総合センター研究報告. 2022. 11
三井俊, 伊藤彰敏, 近藤徹弥, 伊東寛明, 亀井佑香, 原本直幸, 船井秀哉, 榊原康彰. Sake Brewing Characteristics of Yeast Isolated from Cherry Blossoms in Obu City, Aichi. あいち産業科学技術総合センター研究報告. 2022. 11
近藤徹弥. Evaluation of the characteristics and functionality of fermented green tea made with a symbiotic system of yeast and acetic acid bacteria. 飯島藤十郎記念食品科学振興財団年報. 2022. 37