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J-GLOBAL ID:200901045004170859   Update date: Dec. 27, 2023

Kondo Tetsuya

コンドウ テツヤ | Kondo Tetsuya
Affiliation and department:
Job title: Professor
Research field  (5): Food sciences ,  Applied microbiology ,  Biochemistry ,  Green/sustainable/environmental chemistry ,  Analytical chemistry
Research keywords  (4): 生物工学 ,  生物電気化学 ,  Bioengineering ,  Bioelectrochemistry
Research theme for competitive and other funds  (2):
  • 2012 - 2013 リン酸カルシウムによる食品用水中の微生物除去
  • 2009 - 2009 果汁飲料の低アレルゲン化
Papers (62):
  • 三井俊, 近藤徹弥, 家田明音, 伊藤彰敏, 山本晃司, 原本直幸, 志水元亨, 加藤雅士. Simple and Rapid Measurement of Caproic Acid and Caprylic Acid in Sake by GC/MS. 日本醸造協会誌. 2022. 117. 12
  • 間野博信, 筒井亜香音, 小野奈津子, 近藤徹弥. Effect of Brewing Period and Salt-Tolerant Yeast on Shiro-shoyu Quality. あいち産業科学技術総合センター研究報告. 2022. 11
  • 間野博信, 鵜飼智穂, 小野奈津子, 近藤徹弥. Shiro-shoyu Brewing Characteristics of Wheat Produced in Aichi Prefecture. あいち産業科学技術総合センター研究報告. 2022. 11
  • 近藤徹弥, 北澤優輔. Characteristics of Fermented Green Tea Made with a Symbiotic System of Yeast and Acetic Acid Bacteria. あいち産業科学技術総合センター研究報告. 2022. 11
  • 三井俊, 伊藤彰敏, 近藤徹弥, 伊東寛明, 亀井佑香, 原本直幸, 船井秀哉, 榊原康彰. Sake Brewing Characteristics of Yeast Isolated from Cherry Blossoms in Obu City, Aichi. あいち産業科学技術総合センター研究報告. 2022. 11
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MISC (15):
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Patents (6):
Books (3):
  • バイオプロセスを用いた有用性物質生産技術
    技術情報協会 2022 ISBN:9784861049040
  • 食物アレルギーの現状とリスク低減化食品素材の開発 = The actual condition of food allergy and development of the risk-reducing food materials
    シーエムシー出版 2015 ISBN:9784781310572
  • バイオセンサ・ケミカルセンサ事典 = Handbook of biosensors and chemical sensors
    テクノシステム 2007 ISBN:9784924728547
Lectures and oral presentations  (57):
  • GC/MSを用いた清酒中カプロン酸及びカプリル酸の簡便迅速分析法の設定とその活用
    (日本醸造学会大会講演要旨集 2022)
  • 酸性白土による生酒中の生老香成分の生成抑制
    (日本食品科学工学会大会講演集 2021)
  • 清酒中イソバレルアルデヒドの簡便測定法の開発
    (日本食品科学工学会大会講演集 2018)
  • 乳酸菌混合培養によるオカラの有用アミノ酸生産
    (日本食品科学工学会大会講演集 2016)
  • 本みりんのセラミックス処理における煮切りタンパク質の除去
    (日本食品科学工学会大会講演集 2016)
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Education (4):
  • - 1993 Kyoto University
  • - 1993 Kyoto University Graduate School, Division of Agriculture
  • Kyoto University Faculty of Agriculture
  • Department of Agricultural Chemistry, Faculty of Agriculture, Kyoto Univeersity
Professional career (1):
  • Doctor of Agriculture (Kyoto University)
Work history (1):
  • 2023/05 - 現在 Nagoya Bunri University Faculty of Health and Human Life Department of Health and Nutrition Professor
Association Membership(s) (2):
日本食品科学工学会 ,  日本生物工学会
※ Researcher’s information displayed in J-GLOBAL is based on the information registered in researchmap. For details, see here.

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