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J-GLOBAL ID:200901047662187415   Update date: Sep. 12, 2022

Suganuma Toshihiko

スガヌマ トシヒコ | Suganuma Toshihiko
Affiliation and department:
Homepage URL  (1): http://chem.agri.kagoshima-u.ac.jp/~chem/oyoseika/denpun/
Research field  (4): Landscape science ,  Environmental agriculture ,  Food sciences ,  Applied biochemistry
Research keywords  (6): 糖質食品科学 ,  植物資源化学 ,  応用糖質化学 ,  Food Science and Technology for Carbohydrate ,  Bioresource Chemistry of Plant Polysaccharides ,  Applied Carbohydrate Chemistry
Research theme for competitive and other funds  (8):
  • 2005 - 2007 もろみ完全利用型新規ゼロエミッション焼酎製造法の開発
  • 新規糖質関連酵素の検索と応用
  • クエン酸麹と焼酎麹の耐酸性α-アミラーゼの性質とその利用
  • サツマイモ澱粉粕の糖質分解酵素による新素材化
  • アミラーゼ並びに糖質関連酵素の作用様式とサブサイト構造
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MISC (40):
Books (6):
  • 焼酎麹の耐酸性タイプのα-アミラーゼの諸性質と中性タイプとの作用様式上の判別
    97国際酒文化学術研討会論文集,無錫軽工大学生物工程学院編,上海 1998
  • Sweetpotato starch-Its properties and utilization in Japan. Proceedings of International Workshop on Sweetpotato Production System Toward the 21st Century(Miyakonojo)(共著)
    KNAES, Miyazaki 1998
  • Analysis of Degradation Pathways of Maltose and Maltooligosacchariches by Bacterial Saccharitying α-Amylase in Terms of Subsite Theory(共著)
    Progress in Plant Polymeric Carbohydrate Reseach Behr's...Verlag, Hamburg 1995
  • Chemical and Properties of Sweetpotato-Schochu Distillatory Slops and Treatment of Them (共著)
    -Sweetpotato Technology for the 21st Century- Tuskegee University 1992
  • タカアミラーゼA -触媒作用の分子機構-「アミラーゼー生物工学へのアプローチ」中村道徳監修
    学会出版センター 1986
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Works (2):
  • 「酵素等による澱粉粕廃棄物の有効利用技術」
    1996 - 2001
  • 地域糖質資源の高機能化と環境調和型利用システムの基盤研究「澱粉・澱粉粕の新素材化技術開発」
    1997 - 1999
Professional career (1):
  • (BLANK) (Kyoto University)
Work history (1):
  • Kagoshima University Faculty of Agriculture, Biochemical Science and Technology Professor,Professor
Committee career (1):
  • 日本応用糖質科学会 理事
Awards (1):
  • 2000 - 論文賞(Best Paper Award)国際熱帯イモ類学会International Society for Tropical Root Crops
Association Membership(s) (2):
日本応用糖質科学会 ,  日本農芸化学会
※ Researcher’s information displayed in J-GLOBAL is based on the information registered in researchmap. For details, see here.

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