Rchr
J-GLOBAL ID:200901049051519768
Update date: Sep. 28, 2022
Tanimoto Hideo
タニモト ヒデオ | Tanimoto Hideo
Contact this researcher
You can send email directly to the researcher.
Affiliation and department:
Research Institute of Environment, Agriculture and Fisheries, Osaka Prefecture
About Research Institute of Environment, Agriculture and Fisheries, Osaka Prefecture
Search "Research Institute of Environment, Agriculture and Fisheries, Osaka Prefecture"
Research field (6):
Applied microbiology
, Food sciences
, Landscape science
, Environmental agriculture
, Horticulture
, Plant genetics and breeding
Research keywords (5):
果実酒醸造
, 食品
, 環境農学
, 園芸学・造園学
, 育種学
Papers (34):
谷本秀夫. 大阪産(もん)を利用した加工食品の開発. 食品の試験と研究. 2020. 54
三浦季子, 佐野修司, 三輪由佳, 谷本秀夫, 森也寸志. Physicochemical properties of vineyard soils and its relationships with wine grape quality in Osaka, Japan. 日本土壌肥料学雑誌. 2020. 91. 6
橘田浩二, 橘田浩二, 谷本秀夫, 執行正義, 山内直樹, 板村裕之. Discriminating between Pithy and Non-pithy 'Mizu-nasu' Eggplant Fruit by Visible or Near-infrared Spectroscopy. 日本食品保蔵科学会誌. 2017. 43. 2. 77-82-82
Terumi Nishioka, Yuichiro Takai, Tomoko Mishima, Mitsuo Kawaradani, Hideo Tanimoto, Kiyotsugu Okada, Tatsuya Misawa, Shinichi Kusakari. Low-Pressure Plasma Application for the Inactivation of the Seed-borne Pathogen Xanthomonas campestris. BIOCONTROL SCIENCE. 2016. 21. 1. 37-43
木梨友子, 高橋千太郎, 小野公二, 岡安隆一, 久保田善久, 堀均, 宇都義浩, 多田竜, 森川利信, 切畑光統, et al. 硼素中性子捕獲反応(BNCR)誘発粒子線の特性利用の新展開. KURRI KR. 2015. 200. 73-76
more...
MISC (44):
Suehiro Yuka, Nakamura Genji, Tanimoto Hideo, Hiramatsu Kazuya. A new wine grape cultivar 'Osaka R N-1'. HORT. RES. (JAPAN). 2020. 19. 1. 64
下野雄太, 三輪由佳, 平松和也, 谷本秀夫. Effects of harvest time on Delaware wine quality. 日本農芸化学会大会講演要旨集(Web). 2020. 2020
Suehiro Yuka, Esumi Tomoya, Miwa Yuka, Tanimoto Hideo. Effects of phytohormone application on the taste of 'Shine Muscat' Vitis labruscana B × V. vinifera L.) grape berry. 2019. 18. 1
橘田浩二, 和泉慶子, 谷本秀夫. 比重差を利用したブドウ果粒の剥皮法とその作業効率. 園芸学研究 別冊. 2019. 18. 1
谷本秀夫. 大阪産(もん)を利用した加工食品の開発. 日本食品科学工学会大会講演集. 2019. 66th
more...
Patents (8):
おかわかめを材料とする食品加工物とその製造方法
冷凍だし巻き卵及びその製造方法
果実加工品の調製方法
水質評価方法および水質評価システム
水質評価方法および水質評価システム
more...
Lectures and oral presentations (7):
大阪産(もん)を利用した加工食品の開発と販売支援
(摂大農学セミナー(摂南大学) 2021)
大阪産(もん)を利用した加工食品の開発
(東京聖栄大学 キャリアリサーチ講座 2019)
ぶどう・ワインラボの稼働 ~大阪ワインの躍進をめざして~
(「食と健康」フォーラム(主催:奈良県) 2019)
大阪産(もん)を利用した加工食品の開発
(日本食品科学工学会第66回大会シンポジウム「地域食品研究のエクセレント」 2019)
ぶどう・ワインラボの稼働について なぜ必要だったの、何ができるの?
(果実酒講習会(大阪国税局) 2018)
more...
※ Researcher’s information displayed in J-GLOBAL is based on the information registered in
researchmap
.
For details, see here
.
Return to Previous Page
TOP
BOTTOM