Rchr
J-GLOBAL ID:200901049888311880   Update date: Dec. 25, 2023

Yoshikawa Jun

Yoshikawa Jun
Affiliation and department:
Job title: Associate Professor
Research field  (1): Applied microbiology
Research keywords  (4): 酵素工学 ,  発酵生産 ,  生体物質分離精製 ,  酵素変換
Research theme for competitive and other funds  (1):
  • -
Papers (22):
more...
MISC (2):
Patents (12):
  • 発酵乳製品の製造方法及び酵素含有組成物
  • Paenibacillus pabuli由来のガラクトオリゴ糖を製造可能な酵素、およびガラクトオリゴ糖を製造する方法
  • オフフレーバーのリスクを低減できるラクターゼ調製物
  • 酵素の製造法
  • 発酵乳の製造方法
more...
Books (1):
  • 食品用酵素データ集 -取扱い手法と実践-
    CMC出版 2013
Lectures and oral presentations  (21):
  • 醤油麹から精製した<i>Aspergillus sojae</i>由来β-ガラクトシダーゼの性質
    (第15回 日本醸造学会若手シンポジウム 2023)
  • 味噌から単離したアラビトール高生産酵母<i>Zygosaccharomyces</i> sp. Gz-5のアラビトール生産
    (第75回 日本生物工学会大会 2023)
  • フラクトオリゴ糖生産菌<i>Zalaria</i> sp. Him3におけるβ-フラクトフラノシダーゼの探索
    (第75回 日本生物工学会大会 2023)
  • Purification and properties of β-galactosidase from Japanese soy sauce koji by <i>Aspergillus sojae</i>
    (2023)
  • 麹菌による味噌中に含有するエリスリトールの生成
    (第14回 日本醸造学会若手シンポジウム)
more...
Education (1):
  • 2004 - 2007 Chiba University Graduate School, Division of National Science and Technology
Work history (2):
  • 2019/04 - 現在 Tokyo University of Agriculture Faculty of Applied Bio-Science Department of Fermentation Science Associate Professor
  • National Institute of Advanced Industrial Science and Technology
Association Membership(s) (5):
日本技術士会 ,  酵母細胞研究会 ,  日本生物工学会 ,  日本食品保健指導士会 ,  日本農芸化学会
※ Researcher’s information displayed in J-GLOBAL is based on the information registered in researchmap. For details, see here.

Return to Previous Page