Rchr
J-GLOBAL ID:200901051947027630   Update date: Apr. 26, 2020

Kanaya Setsuko

カナヤ セツコ | Kanaya Setsuko
Affiliation and department:
Job title: Professor
Homepage URL  (2): http://www.e-enge.comhttp://www.hamamatsu-u.ac.jp/teacher/kanaya_setsuko/index.htm
Research field  (2): Home economics, lifestyle science ,  Sports science
Research keywords  (20): 高齢者栄養 ,  地域栄養支援センター構想 ,  食からの病院マネージメント ,  栄養と医療経済 ,  アスリート食 ,  栄養ケアマネージメント ,  抗酸化ストレス臨床試験 ,  抗血圧 ,  緑茶の抗血糖 ,  Anti-oxidant cooking(真空調理法)・therapy(抗放射能など抗酸化食事療法) ,  嚥下食ピラミッド ,  臨床栄養学 ,  Sport Nutrition and meal ,  Nutrition and MedicalEcomomy ,  Tea catechins ,  Oxidative Stress ,  Food for Dysphagia ,  anti-oxidant cooking ,  Nutritinal Care and Management ,  Clinical Nutrition
Research theme for competitive and other funds  (7):
  • 2002 - 2011 抗放射線等の酸化ストレスと栄養・食事・調理法による抗酸化の研究 (ORAC食)
  • 2006 - 2010 スポーツ選手のための食事・栄養療法の研究
  • 2002 - 2010 嚥下食ピラミッドの分類関連の食品・物性など
  • 2006 - 2008 低栄養者と非低栄養者の入院日数、総医療費の比較-栄養と医療経済の研究-
  • 2006 - 2008 Oxidadation Antioxidation Balance during training period of top Athletes:A study of sports nutrition and diet.
Show all
MISC (19):
Patents (4):
  • 嚥下食ピラミッド
  • Anti-Oxidant Cooking・Therapy
  • Anti-Oxidant Cooking・Therapy
  • Dysphagia Diet Pyramid
Books (18):
  • 病院・施設のための嚥下食ピラミッドによる咀嚼・嚥下困難者レシピー100
    医歯薬出版社 2009
  • 若く生きる -三浦雄一郎 究極のアンチエージングレシピ
    角川SSCムック 2008
  • 真空調理法と電化厨房でつくる 嚥下食メニューレシピ集
    電化厨房フォーラム21、生活デザイン研究所 2007
  • ベットサイドから在宅まで使える嚥下食のすべて
    医歯薬出版社 2006
  • Seirei栄養ケア・マネージメントケーススタディ
    医歯薬出版社 2006
more...
Lectures and oral presentations  (11):
  • シンポジウム9『何をどう食べるかの科学』食事調理法と生体酸化ストレス
    (第11回日本抗加齢医学会総会 2011)
  • トップアスリートトレーニング期、試合期、試合前後期の酸化ストレスに対応したスポーツ栄養
    (第11回日本抗加齢医学会総会 2011)
  • 食事調理法による生体酸化ストレスマーカーUrinary-8-hydroxy-2'-deoxyguanosineの比較 (優秀演題賞受賞)
    (10回日本抗加齢医学会総会 2010)
  • 嚥下食ピラミッド対応の食品開発 第2回フードサイエンス
    ((財)しずおか産業創造機構・フーズサイエンス 2009)
  • 緑茶カテキンと嚥下食ピラミッド
    (茶学術研究会 (独法 国立栄養研究所) 2008)
more...
Works (13):
  • 抗放射線の栄養・食事の方法
    2011 -
  • 北京オリンピック全日本チームの食事・栄養管理サポート
    2008 -
  • 地域栄養支援センターモデルプラン研究(企業等38社参加)-食事で総医療費を抑制する社会システムのモデル-
    1999 - 2004
  • 嚥下食ピラミッドによる病院から在宅まで咀嚼・嚥下食・治療食全般の5段階レベル設定
    2003 -
  • 指定特定施設における栄養管理の実態調査及び介護予防のための管理業務に係わる調査研究-食事サービスの現状-
    2003 -
more...
Work history (4):
  • 2010 - Hamamatsu University Faculty of Health Promotinal Sciences
  • 2005 - 2009 Hamamatsu University Faculty of Health Promotinal Sciences
  • 2004 - 2005 聖隷佐倉市民病院栄養科長 (栄養部門長)
  • 1970 - 2004 聖隷三方原病院栄養科長 (栄養部門長)
Committee career (8):
  • 2009 - 2011 ナショナルトレーニングセンター (NTC) 栄養食事指導(2009-2011)
  • 2006 - 2011 オリンピック強化委員 (医科) 日本オリンピック委員会(JOC) (2006-2011)
  • 1994 - 2006 日本臨床栄養学会 評議員
  • 2006 - 日本抗加齢医学会 評議員
  • 2006 - 日本病態栄養学会 常任理事
Show all
Awards (4):
  • 2010 - 優秀演題賞 (第10回日本抗加齢医学会総会)
  • 2008 - 奨励賞 (第8回日本抗加齢医学会総会)
  • 2006/03 - 第11回ちいき経済賞受賞 つばめプロジェクト(社団)地域経済総合研究所
  • 1989 - 日本病院学会・奨励賞
Association Membership(s) (5):
日本抗加齢医学会 ,  日本臨床栄養学会 ,  日本病態栄養学会 ,  International Conference of Foods Factors (IcoFF) ,  International Union for Health Promotion and Education(IUHPE)
※ Researcher’s information displayed in J-GLOBAL is based on the information registered in researchmap. For details, see here.

Return to Previous Page