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J-GLOBAL ID:200901052071238120   Update date: Sep. 30, 2022

YUJI MATSUE

マツエ ユウジ | YUJI MATSUE
Affiliation and department:
Job title: Head Plant Breeding Division
Research field  (8): Food sciences ,  Plant nutrition, soil science ,  Crop production science ,  Plant genetics and breeding ,  Morphology, anatomy ,  Plants: molecular biology and physiology ,  Ecology and environmental science ,  Genetics
Research keywords  (24): 育種 ,  栽培 ,  QTL ,  アミノ酸 ,  ラクスチャー特性 ,  アミログラム特性 ,  アミロース ,  タンパク質 ,  理化学的特性 ,  食味 ,  水稲 ,  米 ,  Breeding ,  Agronomy ,  QTL ,  Amino acid ,  Texture* property ,  Amylogram* property ,  Amylose ,  Protein ,  Physical and chemical property ,  Eating quality ,  Paddy rice ,  Rice
Research theme for competitive and other funds  (3):
  • 2013 - 2016 外国産ジャポニカ米の官能食味試験評価及び国産米競争力分析に関する学際研究
  • 米の味とアミノ酸含量、組成との関係 米の食味と理化学的特性に関するQTL解析と実証 米の食味評価方法
  • Relationship between rice taste, amino acid content and composition Analysis and verification of QTL on eating quality and physicochemical property of rice Methods for evaluating rice eating quality
MISC (218):
Patents (1):
  • 米飯物性が改善されたブレンド米
Books (4):
  • 作物生産からみた米の食味学
    養賢堂 2012
  • 水稲食味学
    天津教育出版 2007
  • 作物学事典
    朝倉書店 2001
  • コシヒカリ
    農文協 1995
Works (1):
  • 県育成酒米品種を用いた福岡オリジナル清酒の開発
    2002 - 2004
Education (1):
  • Tottori University Graduate School of Agriculture
Professional career (1):
  • 農学博士 (鳥取大学)
Committee career (3):
  • 日本作物学会 部門編集委員、評議員
  • 日本水稲品質・食味研究会会長
  • 中国・天津農学院客員教授
Awards (9):
  • 2013/03 - Crop Science Society of Japan Japanese Society of Crop Science Best Paper Award
  • 2012/02 - 読売新聞社 読売農学賞
  • 2012/01 - Association of Japanese Agricultural Scientific Societies Japan Prize of Agricultural Science
  • 2011/10 - 天津市政府 天津海河友誼賞
  • 2011/02 - 福岡県 福岡県知事研究表彰 「ラーメン用小麦品種ちくしW2号の育成」
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Association Membership(s) (7):
Crop Science ,  日本食糧・栄養学会 ,  日本作物学会 ,  日本家政学会 ,  日本応用糖質科学会 ,  日本育種学会 ,  Crop Science
※ Researcher’s information displayed in J-GLOBAL is based on the information registered in researchmap. For details, see here.

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