Rchr
J-GLOBAL ID:200901052698405366   Update date: Mar. 21, 2024

Kubota Yoshimi

クボタ ヨシミ | Kubota Yoshimi
Affiliation and department:
Papers (33):
  • 小西雅美, 久保田芳美, 東山綾, 丸茂幹雄, 山下好子, 岡村智教, 宮本恵宏, 若林一郎. 肥満の有無別にみた血清尿酸値と慢性腎臓病の関連:篠山研究. 兵庫医科大学医学会雑誌. 2023. 48. 1. 77-87
  • 川田 陽子, 平田 あや, 桑原 和代, 佐田 みずき, 宮嵜 潤二, 久保田 芳美, 久保 佐智美, 平田 匠, 東山 綾, 門田 文, et al. 都市住民における睡眠時間と脂質との関連 神戸研究. 日本動脈硬化学会総会プログラム・抄録集. 2023. 55回. 274-274
  • 平田 匠, 平田 あや, 桑原 和代, 久保田 芳美, 久保 佐智美, 東山 綾, 杉山 大典, 西川 智文, 宮松 直美, 岡村 智教. 地域住民における飲酒習慣とFatty liver index高値との関連 神戸研究. 日本循環器病予防学会誌. 2023. 58. 2. 167-167
  • 平田 匠, 平田 あや, 桑原 和代, 久保田 芳美, 久保 佐智美, 東山 綾, 杉山 大典, 西川 智文, 宮松 直美, 岡村 智教. 地域住民における飲酒習慣とFatty liver index高値との関連 神戸研究. 日本循環器病予防学会誌. 2023. 58. 2. 167-167
  • 若子 みな美, 佐田 みずき, 久保田 芳美, 西田 陽子, 久保 佐智美, 東山 綾, 平田 匠, 門田 文, 平田 あや, 宮嵜 潤二, et al. 都市部住民における塩味味覚閾値の規定要因に関する検討 神戸研究. 日本公衆衛生雑誌. 2023. 70. 5. 300-310
more...
MISC (28):
  • Kubota Y. Why are Skipping Breakfast and Skipping Staple Foods Inappropriate Dietary Patterns? The Association with Small Dense Low-Density Lipoprotein Cholesterol Levels. J Atheroscler Thromb. 2023. 30. 1313-1314
  • 野澤 美樹, 桑原 和代, 服部 浩子, 東山 綾, 杉山 大典, 平田 匠, 西田 陽子, 久保 佐智美, 久保田 芳美, 岡村 智教. 都市部住民における推定24時間尿中ナトリウム・カリウム比およびBMIを組み合わせたリスク重積別の高血圧リスクの検討 神戸研究. 日本循環器病予防学会誌. 2019. 54. 2. 121-121
  • 服部 浩子, 野澤 美樹, 桑原 和代, 東山 綾, 杉山 大典, 平田 匠, 西田 陽子, 久保 佐智美, 久保田 芳美, 岡村 智教. 健康な都市住民におけるナトリウム・カリウム比と腎機能低下の関連 神戸研究. 日本循環器病予防学会誌. 2019. 54. 2. 128-128
  • 久保田芳美, 若林一郎, 岡村智教. 塩味味覚感度の低さは仮面高血圧に関連する : 神戸研究. 血圧. 2019. 26. 248-249
  • Ichiro Wakabayashi, Mikio Marumo, Yoshimi Kubota, Aya Higashiyama, Yoshihiro Miyamoto, Tomonori Okamura. Cardiometabolic index as a useful discriminator for the risk of increased arterial stiffness. Clinica chimica acta; international journal of clinical chemistry. 2018. 486. 42-43
more...
Books (1):
  • 管理栄養士講座 三訂第4版 公衆衛生学
    2020
Education (3):
  • - 2010 大阪大学大学院 医学系研究科
  • Osaka City University Faculty of Human Life Science Department of Food and Nutrition
  • Osaka City University
Work history (1):
  • 2014/06 - 現在 Hyogo Medical University
Association Membership(s) (10):
日本食品衛生学会 ,  日本高血圧学会 ,  日本衛生学会 ,  日本アルコール・アディクション医学会 ,  日本動脈硬化学会 ,  日本公衆衛生学会 ,  日本疫学会 ,  栄養改善学会 ,  日本栄養士会 ,  日本栄養・食糧学会
※ Researcher’s information displayed in J-GLOBAL is based on the information registered in researchmap. For details, see here.

Return to Previous Page