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J-GLOBAL ID:200901052869764157   Update date: Feb. 01, 2024

Hamada Daizo

Hamada Daizo
Affiliation and department:
Job title: Associate Professor
Homepage URL  (1): https://kaken.nii.ac.jp/d/r/60372132.ja.html
Research field  (3): Pharmaceuticals - chemistry and drug development ,  Structural biochemistry ,  Biophysics
Research keywords  (30): 自己組織化 ,  ミスフォールディング ,  蛋白質 ,  蛍光修飾 ,  分子認識 ,  アミロイド ,  アミロイド線維 ,  腸管出血性大腸菌 ,  蛍光偏光解消 ,  フォールディング ,  構造病 ,  電子顕微鏡 ,  原子間力顕微鏡 ,  生物物理 ,  モルテン・グロビュール ,  両親媒性αへリックス ,  高分子構造・物性 ,  全反射蛍光顕微鏡 ,  タンパク質 ,  中間状態 ,  X線小角散乱 ,  黄色蛍光蛋白質 ,  核磁気共鳴 ,  トリプトファン蛍光 ,  円偏光二色性 ,  変性状態 ,  ストップトフロー ,  熱力学的解析 ,  天然変性蛋白質 ,  赤外分光
Research theme for competitive and other funds  (6):
  • 2014 - 2016 Analysis on the design principle of proteins with intrinsic sequence variations
  • 2011 - 2013 Thermodynamics of Multiple Molecular Recognition by Intrinsically Disordered Protein
  • 2011 - 2012 蛋白質毒性凝集体の特性を決定する構造揺らぎ
  • 2006 - 2007 蛋白質のアミロイド線維形成反応に関する構造・熱力学的研究
  • 2005 - 2006 天然条件で中間的構造をとる蛋白質のターゲット分子認識機構の物理化学的解析
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Papers (38):
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MISC (4):
Books (5):
  • 改訂 タンパク質実験ハンドブック / 第3章タンパク質精製法 2.タンパク質の巻き戻し
    羊土社 2011
  • 改訂 タンパク質実験ハンドブック / 第3章タンパク質精製法 2.カラムクロマトグラフィーによる精製 I )クロマトグラフィー総論 ~オープンカラムとパックドカラム
    羊土社 2011
  • 改訂 タンパク質実験ハンドブック / 第3章タンパク質精製法 2.カラムクロマトグラフィーによる精製 II )イオン交換クロマトグラフィー
    羊土社 2011
  • 改訂 タンパク質実験ハンドブック / 第3章タンパク質精製法 2.カラムクロマトグラフィーによる精製 XIII )逆相HPLC(逆相高速液体クロマトグラフィー)
    羊土社 2011
  • Protein Folding Handbook / Salt- and alcohol-induced partially folded intermediates
    Wiley-VCH 2005
Lectures and oral presentations  (57):
  • Conformational fluctuations affect the amyloidogenic propensity of immunoglobulin light chainvariable domain: from kinetic folding/unfolding stabilities of chimeric mutants
    (新学術領域「揺らぎと生体機能」第6回公開シンポジウム 2012)
  • Conformational fluctuations affect the amyloidogenic propensity of immunoglobulin light chain variable domain: from thermodynamic stabilities of chimeric mutants
    (新学術領域「揺らぎと生体機能」第6回公開シンポジウム 2012)
  • Identification of alpha-catenin binding site in premolten globule type intrinsically disordered protein, EspB from enterohaemorrhagic E. coli
    (新学術領域「揺らぎと生体機能」第6回公開シンポジウム 2012)
  • 蛋白質アミロイド凝集における構造揺らぎの役割
    (新学術領域「揺らぎと生体機能」「水和とATP」 合同公開シンポジウム 「ゆらぎと水-生命のエネルギーと機能の分子機構を探る」 2012)
  • 免疫グロブリン軽鎖の構造揺らぎとアミロイド形成
    (第12回日本蛋白質科学会年会 2012)
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Education (1):
  • - 1997 大阪大学 大学院理学研究科博士後期課程生物化学専攻修了
Professional career (2):
  • 修士(理学) (大阪大学)
  • 博士(理学) (大阪大学)
Work history (1):
  • 2014 - Mie University
Committee career (1):
  • 日本蛋白質科学会 蛋白質アーカイブ委員
Association Membership(s) (5):
Protein Society ,  PROTEIN SCIENCE SOCIETY OF JAPAN ,  THE BIOPHYSICAL SOCIETY OF JAPAN ,  THE JAPANESE BIOCHEMICAL SOCIETY ,  THE PHYSICAL SOCIETY OF JAPAN
※ Researcher’s information displayed in J-GLOBAL is based on the information registered in researchmap. For details, see here.

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