Rchr
J-GLOBAL ID:200901053535297511   Update date: Dec. 19, 2005

Kitayama Ikuko

キタヤマ イクコ | Kitayama Ikuko
Affiliation and department:
Job title: Lecturer
Research field  (1): Home economics, lifestyle science
Research keywords  (2): 調理学及び実習 ,  Cookery and its Theory
Research theme for competitive and other funds  (2):
  • 2001 - 2005 青森県における魚介類の利用状況と地域性
  • 2001 - 2005 The State of Utilization of Fish and Shells in Aomori Prefecture and their Regional Characteristics
MISC (20):
  • 青森県における豆と芋の調理文化_津軽の「けの汁」と下北の「かんなかけいももちのじゅね和え」_. 日本調理科学会誌. 2005. 38、450
  • 青森県における魚介類の利用状況と地域性. 東北女子大学、東北女子短期大学紀要. 2005. 44
  • 「食生活指針」の実践にあたり -あおもりの食材を活かした旬の献立-. 東北女子大学・東北女子短期大学紀要. 2003. 42, 10-21
  • For the Practice of "dietary guide line" - the seasonal menu: making use of the food ingredients of Aomori-. 2003. 42, 10-21
  • The Cooking Culture of the Pulses and the Potatoes in Aomori Prefecture (Part2). 2002. 41. 19-22
more...
Books (8):
  • 改訂 調理学実習(共著)
    熊谷印刷出版部 2001
  • Revision Food Preparation
    2001
  • 改訂調理学実習(共著)
    路上社 1992
  • Revision Food preparation
    1992
  • 改訂調理学実習
    路上社 1989
more...
Education (2):
  • - 1976 Tohoku Women's Junior College Livelihood Culture Course
  • - 1976 Tohoku Women's Junior College Faculty of Life Science
Association Membership(s) (2):
日本調理科学会 ,  日本家政学会
※ Researcher’s information displayed in J-GLOBAL is based on the information registered in researchmap. For details, see here.

Return to Previous Page