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J-GLOBAL ID:200901054861601065   Update date: Aug. 20, 2022

Ikeda Kiyokazu

イケダ キヨカズ | Ikeda Kiyokazu
Affiliation and department:
Job title: Associate Professor
Research field  (3): Food sciences ,  Functional biochemistry ,  Home economics, lifestyle science
Research keywords  (6): 穀物科学 ,  分子調理学 ,  蕎麦学 ,  Cereal Science ,  Molecular Cookery Science ,  Buckwheat Science
Research theme for competitive and other funds  (6):
  • 食品成分の栄養機能の解析
  • ソバの栄養機能の解析
  • ソバの品質特性の分子論的解析
  • Analysis of the Nutritional Function of Food Componeuts
  • Analysis of the Nutritional Function of Buckwheat
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MISC (116):
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Books (50):
  • 食べ物と健康1(編集)
    化学同人 2004
  • 予防医学の権威がすすめる健康食事典(項目 そば)
    朝日新聞社 2004
  • そば打ち教本-全麺協・素人そば打ち段位認定制度公認テキスト
    柴田書店 2004
  • ダッタン蕎麦百科(監修)
    柴田書店 2004
  • 食べ物と健康1(編集)
    化学同人 2004
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Education (4):
  • - 1972 Kyoto University
  • - 1972 Kyoto University Graduate School, Division of Agriculture
  • - 1970 Kyoto Institute of Technology
  • - 1970 Kyoto Institute of Technology Faculty of Textile Science and Technology
Professional career (1):
  • Ph, D
Committee career (3):
  • 1998 - 2001 日本調理科学会 近畿支部委員
  • 2001 - 日本栄養・食糧学会 参与、 近畿支部役員(運営委員)
  • 1998 - 国際蕎麦研究学会(The International Buckwheat Research Association) 学会誌副編集長
Awards (2):
  • 1994 - 兵庫県栄養改善研究会会長賞受賞
  • 1993 - 兵庫県栄養改善研究会奨励賞受賞
Association Membership(s) (9):
日本食物繊維学会 ,  日本微量元素学会 ,  日本家政学会 ,  日本調理科学会 ,  食品科学工学会(The Institute for Food Science and Technology) ,  米国穀物化学会(American Association of Cereal Chemists) ,  日本農芸化学会 ,  日本栄養・食糧学会 ,  国際蕎麦研究学会(The International Buckwheat Research Association)
※ Researcher’s information displayed in J-GLOBAL is based on the information registered in researchmap. For details, see here.

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