Rchr
J-GLOBAL ID:200901056760065955   Update date: Sep. 01, 2022

Yoshimoto Nobuko

ヨシモト ノブコ | Yoshimoto Nobuko
Affiliation and department:
Job title: 教授
Research field  (1): Pathobiochemistry
Research keywords  (2): 臨床栄養学 ,  Clinical Dietetics
Research theme for competitive and other funds  (7):
  • 2006 - 食品中の栄養素と生理活性成分について
  • 2型糖尿病患者の健康管理ー血糖値の改善効果に果たすリコピンの役割ー
  • 食生活を担う母親の態度と現代食文化の問題点について
  • 虚血性脳障害に対する活性酸素処理機構の研究
  • Changes in Moderm Dietary Culture and People's (especially Mothers') Attitude toward Food
Show all
MISC (20):
more...
Books (8):
  • 栄養食事療法必携
    医歯薬出版株式会社 1999
  • 臨床栄養学実習
    学建書院 1998
  • 健康管理概論
    東京教学社 1998
  • Manual of Clinical Dietetics
    1998
  • 健康づくりワンポイントアドバイス(共著)
    財団法人愛知県健康づくり振興事業団 1993
more...
Professional career (2):
  • (BLANK)
  • 博士(医学) (藤田保健衛生大学)
Association Membership(s) (4):
日本生理学会 ,  日本栄養改善学会 ,  日本神経化学会 ,  日本臨床栄養学会
※ Researcher’s information displayed in J-GLOBAL is based on the information registered in researchmap. For details, see here.

Return to Previous Page