Rchr
J-GLOBAL ID:200901056795607270   Update date: Sep. 14, 2022

Saito Kimiko

サイトウ キミコ | Saito Kimiko
Affiliation and department:
Job title: Professor
Research field  (3): Food sciences ,  Science education ,  Information theory
Research keywords  (6): 栄養士 ,  パーソナルコンピュータ ,  冷凍食品 ,  Nutritionists ,  Personal Computer ,  Frozen Foods
Research theme for competitive and other funds  (6):
  • 栄養士教育におけるコンピュータの活用
  • 栄養士に関する社会的役割の変化について
  • 冷凍魚の解凍に関する研究
  • Studies on Nutritional Education with the Utilize of the Parsonal Computer
  • The Changing Social Role of the Nutritionist
Show all
MISC (69):
  • 齋藤貴美子, 渡邉美樹. 野菜の価格形成要因について(第2報)生産地による影響. 文教大学女子短期大学部「研究紀要」. 2009. 52. 33-43
  • kimiko saito, miki watanabe. factors in the formation of vegetable prices in relation to amounts from produce district(second report). bunkyo university womens college annual reports of studies. 2009. 52. 33-43
  • 渡邊美樹, 齋藤貴美子. 果実の価格形成要因について(第1報)取扱量による影響. 文教大学女子短期大学部「研究紀要」. 2008. 51
  • 齋藤貴美子, 渡邊美樹. 野菜の価格形成要因について(第1報)取扱量による影響. 文教大学女子短期大学部「研究紀要」. 2007. 50. 9
  • 齋藤貴美子, 渡邊美樹. 果実の季節感に関する意識調査. 文教大学女子短期大学部「研究紀要」. 2006. 49. 9
more...
Books (8):
  • 給食マネジメント実習
    学建書院 2006
  • 新版 給食経営管理論(再掲)
    光生館 2006
  • 食生活と栄養の百科事典
    丸善 2006
  • 応用調味料の事典
    柴田書店 2004
  • 給食マネジメント実習(再掲)
    学建書院 2003
more...
Lectures and oral presentations  (11):
  • 青果物の流通段階の価格形成について(第2報)流通段階別経費内容と構成比率
    (日本栄養改善学会 第55回大会 2008)
  • ライフステージに応じた栄養管理
    (健康づくり事業推進指導者養成研修 2007)
  • 青果物の流通段階の価格形成について(第1報)流通条件による価格形成への影響
    (日本栄養改善学会 第54回大会 2007)
  • 社会変化から見た「食と健康」
    (寒川町「さむかわ町民大学講座」 2005)
  • 青果物の価格形成要因について(第4報)果実の生産地による影響
    (日本栄養改善学会第51回大会 2004)
more...
Works (3):
  • 食生活と肥満に関する健康栄養学的研究
    2001 - 2001
  • 高齢者に対する給食サービスの栄養および健康状態改善効果
    2001 -
  • 生活習慣病および老化の防止に関する健康栄養学的研究
    2000 - 2000
Education (2):
  • - 1962 立正学園女子短期大学部 家政科
  • - 1962 -
Work history (3):
  • 1979 - 1990 :文教大学女子短期大学部 助教授
  • 1990 - -:文教大学女子短期大学部 教授
  • 1970 - 1979 :立正学園女子短期大学 専任講師
Committee career (2):
  • 2006/12 - 2009/03 第55回日本栄養改善学会 副会長
  • 2006/11 - 日本栄養改善学会 評議員
Association Membership(s) (6):
日本食品低温保蔵学会 ,  日本給食経営管理学会 ,  日本食生活学会 ,  日本栄養改善学会 ,  第55回日本栄養改善学会 ,  日本栄養・食糧学会
※ Researcher’s information displayed in J-GLOBAL is based on the information registered in researchmap. For details, see here.

Return to Previous Page